Δύομιση χρόνια. Τόσα χρειάστηκε η Xiaomi για να μπεί στο Top-4 των κατασκευαστών Smartphones της δυτικής Ευρώπης.

Η πρώτη εμφάνιση της Xiaomi στην ήπειρο μας, έγινε τον Νοέμβριο του 2017 με το πρώτο Xiaomi Event που έλαβε χώρα στην Ισπανία, εκει που συνεχίζει να παρουσιάζει τα νέα της κινητά η Κινέζικη εταιρία.

Τον Απρίλιο του 2020, τα αποτελέσματα της ανάλυσης από την Strategy Analytics, έδωσαν στην Xiaomi την τέταρτη θέση κατασκευαστών στα μέρη μας, πίσω από την , την Apple και τη .

Αν λάβουμε υπόψιν μας και τα προβλήματα της Huawei, τότε η τρίτη θέση δε θα αργήσει να έρθει.

Οι πωλήσεις κινητών της Xiaomi σε παγκόσμιο επίπεδο έμειναν στα ίδια επίπεδα με τα περσινά νούμερα, κάτι που δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται, αφού συνολικά οι πωλήσεις κινητών είχαν πτώση της τάξεων του 17% σε ετήσια βάση, το πρώτο τέταρτο του 2020.

Σύμφωνα με το report της Strategy Analytics, η πανδημία του Convid-19 επηρεασε την Xiaomi πολύ λιγότερο από τους άλλους μεγάλους Κινέζους κατασκευαστές (Huawei, Oppo, Vivo), λόγω της μεγάλης γεωγραφικής διασποράς των αγορών που δραστηριοποιείται, και φυσικά του εκτεταμένου Online δικτύου διανομής των προϊόντων της.

Η Xiaomi συνεχίζει να είναι η κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά, και μια πανδημία δεν φαίνεται πως είναι “αρκετή” για να ανακόψει την συνεχόμενη άνοδο της Κινέζικης εταιρίας.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments