Αρχική Ειδήσεις Hardware

[#απιστευτηέκπληξη] Το Galaxy S9 έχει την καλύτερη κάμερα και την καλύτερη οθόνη της αγοράς

0

Τώρα δεν ξέρω κατα πόσο θα σας βρεί απροετοίμαστους αυτή η έκπληξη, αλλα οπως όλα δείχνουν, το Galaxy S9, έχει την καλύτερη οθόνη σε κινητό, όπως και την καλύτερη κάμερα. Και δεν το λέω εγώ. Το αναφέρουν οι δημοφιλής, ανεξάρτητες(;) πηγές που συγκρίνουν εις βάθος αυτόυς τους δύο τομείς. Το DxOMark για την κάμερα, και το DisplayMate για την οθόνη.

Ξεκινώντας απο το δεύτερο, οι άνθρωποι του DisplayMate, αφού εξέτασαν ενδελεχώς την Super AMOLED οθόνη του Galaxy S9, αποφάνθηκαν οτι η νέα συσκευή της Samsung έχει την καλύτερη οθόνη που θα βρείτε σε κινητό τηλέφωνο αυτή τη στιγμή.

Παρότι εμφανισιακά, και βάση αριθμών η οθόνη του νέου S9, δε δείχνει τόσο διαφορετική απο αυτή του S8, οι Κορεάτες έκαναν μικρες αλλα ουσιαστικές βελτιώσεις σε σημεία κλειδιά για το test την καθημερινή χρήση, με την κατηγορία της χρωματικής ακρίβειας να κερδίζει τον χαρακτηρισμό “Visually Indistinguishable from Perfect” απο τους ανθρώπους του Displaymate, οι οποίο αναφέρουν οτι η οθόνη του Galaxy S9, είναι «κατα πάσα πιθανότητα, σημαντικά καλύτερη απο την 4K Ultra HD τηλεόραση του σαλονιού σας» . Άντε να τους  πώ πως έχω μια απλή Full HD της LG.

Δείτε ολόκληρη την έκθεση του Displaymate

Η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα

Based on our extensive Lab Tests and Measurements, the Galaxy S9 has an Impressive Display that establishes many new Display Performance Records, earning DisplayMate’s Best Performing Smartphone Display Award, and receiving our highest ever A+ grade.

Στον τομέα της κάμερας τα πράγματα είναι λίγο πιο θολά, κυρίως λόγο της ακατανόητης βαθμολόγησης του DxOMark.

To γνωστό Site σύγκρισης καμερών, έχει καταφέρει να έχει το πιο δυσνόητο σύστημα βαθμολόγησης που έχει σκεφτεί άνθρωπος ποτέ.

Έτσι παρότι σε απόλυτους αριθμούς η κάμερα του Galaxy S9 καταφέρνει να είναι κάτω απο το Pixel 2, σε όλες τις κατηγορίες, εκτός του ζούμ(αλίμονο, το S9, έχει δεύτερο φακό μόνο για το ζουμ) και τον θόρυβο, στη σούμα καταφέρνει να επιτύχει μεγαλύτερο σκορ. Και μάλιστα αρκετά μεγαλύτερο αφου πιάνει τους 104 πόντους, έναντι των 99 του Pixel 2.

Ποτς γκένεν αυτό; Δεν ξέρω. Ντε ντόσει πενάλτι.

Η αλήθεια πάντως είναι, οτι καλύτερη στον κόσμο ή όχι, η κάμερα του Galaxy S9 έχει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ επιδόσεις, και σίγουρα στους περισσότερους απο εμάς, δύσκολα θα κάνει διαφορά το αποτέλεσμα της σε σχέση με το Pixel 2.

Δείτε το πλήρες τεστ του DxOmark εδώ, που στα μάτια μου, απλά επιβεβαιώνει τις εξωπραγματικές επιδόσεις του δεύτερου Pixel. Απλά απίστευτο.