Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020
Αρχική Ειδήσεις Smartphones Ελάχιστα πιο γρήγορο το Exynos SoC του Samsung Galaxy Note 10 σε...

Ελάχιστα πιο γρήγορο το Exynos SoC του Samsung Galaxy Note 10 σε σχέση με τον προκάτοχο του.

-

- Advertisement -

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα το νέο Flagship Exynos System On Chip της, το οποίο αναμένεται να το πρωτοδούμε στο Galaxy Note 10, που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα

H μεγάλη αλλαγή του νέου Exynos 9825 σε σχέση με τον προκάτοχο του, τον Exynos 9820, είναι η λιθογραφική μέθοδος με την οποία κατασκευάζεται, αφού σε αντίθεση με τα 8nm της περασμένης γενιάς, ο Exynos 9825 κατεβαίνει στα 7nm, εκεί που ήδη βρίσκονται οι κορυφαίοι επεξεργαστές της και της Huawei.

Πέρα απο αυτό βέβαια, δεν υπάρχουν άλλες σημαντικές διαφορές, αφού θα βρείτε ξανα τους 2 Custom made πυρήνες M4 στα 2.73Ghz που λειτουργούν ως κύρια ιπποδυναμη, με 2 ακόμα Cortex A75 στα 2.4Ghz, και άλλους τέσσερις λιτοδίαιτους Cortex A55.

Galaxy Note 10: Ξέρουμε πως μοιάζει, ξέρουμε και τι επεξεργαστή κουβαλάει.

Και στην GPU δεν έχουμε διαφορά, αφου πάλι θα βρείτε την Mali G76 σε διάταξη MP12 που σημαίνει οτι έχει 12 πυρήνες που ενεργοποιούνται ταυτόχρονα και οι 12.

- Advertisement -

Τέλος στο Chipset θα βρείτε και έναν Cat.20 LTE Modem, με την Samsung να δηλώνει πως οπως ήταν αναμενόμενο το νέο SoC της, είναι έτοιμο για να δεχθεί και 5G Modem.

Οπως είπαμε, με βάση τον χρόνο της ανακοίνωσης, ο Exynos 9825 ειναι κατα 99% ο επεξεργαστής που θα δούμε στο εσωτερικό του Samsung Galaxy Note 10, οπότε λόγο της μικρότερης λιθογραφικής μεθόδου, θα έχουμε καλύτερη διαχείριση ενέργειας και θερμότητας, αλλα ταυτόχρονα οι μηδαμινές αλλαγές, σημαίνουν οτι οποιεσδήποτε αλλαγές μπορείτε να περιμένετε στις επιδόσεις, θα έρθουν μόνο απο υπερχρονισμό CPU και GPU.

Για περισσότερες λεπτομέρεις, κάντε υπομονή για την επίσημη ανακοίνωση του Galaxy Note 10 που θα γίνει σε λίγες ώρες.

- Advertisement -
Aggelos Pap
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για

Διαβάστε επίσης!