Όπως εγώ χαλάω τα λεφτά μου σε παγωτά, έτσι οι Κινέζικες κατασκευάστριες εταιρίες χαλάνε τα δικά τους, σε έναν άτυπο αγώνα για το ποιος θα προσφέρει την ταχύτερη φόρτιση σε κινητό.

Τουλάχιστον εγώ τρώω παγωτά.

Δεν ξέρω ποιος χρησιμοποίησε τα 65W φόρτισης της Realme π.χ, και σκέφτηκε “πωπω, αργό είναι αυτό, χρειαζόμαστε τουλάχιστον τα διπλά”, αλλα κάτι τέτοιο φαντάζομαι ότι έγινε, αφού ο ένας μετά τον άλλο, οι μεγάλοι Κινέζοι κατασκευαστές, ανακοινώνουν 100W+ φόρτισης.

Η πρώτη που βγάζει επίσημα στην αγορά φόρτιση με 120W, είναι η iQOO, η οποία πρόλαβε στο φώτο φίνις την Oppo, που θα παρουσιάσει όπως όλα δείχνουν την τετάρτη το Super Flash Charge στα 125W.

Μέχρι τότε, στην κορυφή θα βρίσκεται η iQOO, η οποία μέχρι τώρα μας έχει δώσει συσκευές με 33W, 44W και 55W φόρτισης, και σήμερα παρουσίασε το FlashCharge 120W, το οποίο μπορεί να γεμίσει μια μπαταρία 4000mAh σε 15 λεπτά, με το 0-50% να ολοκληρώνεται σε μόλις 5 λεπτά!

Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι απλά στην πλευρά της μπαταρίας, αφού δεν αρκεί ένας φορτιστής που να σπρώχνει ρεύμα χωρίς σταματημό. Χρειαζόμαστε και μια μπαταρία που να μπορεί να το δεχθεί.

Έτσι η iQOO, έχει δημιουργήσει μια διπλή μπαταρία 6C Cell, που αποτελείται απο 2 κομμάτια 2000mAh, το κάθε ένα απο τα οποία φορτίζει στα 60W(5V/12A), οπότε συνολικά έχουμε 120W φόρτισης.

Σημαντική παράμετρος εδώ, είναι και η ασφάλεια, αφού τι να την κάνεις την ταχεία φόρτιση αν σου σκάσει στα μούτρα η μπαταρία, για αυτό και η iQOO έχει προσθέσει τόσο δικλίδες ασφαλείας, όσο και Liquid Cooling για να κρατήσει τη θερμοκρασία της μπαταρίας και της συσκευής χαμηλά, κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Αυτό που μένει τώρα, είναι να δούμε πότε θα κυκλοφορήσει η πρώτη συσκευή που θα υποστηρίζει το νέο πρότυπο φόρτισης, κάτι που σύμφωνα με διαρροές, δε θα αργήσει καθόλου θα συμβεί, αφού ίσως και να το δούμε μέσα στον Αύγουστο, με την iQOO να έχει ήδη στα σκαριά ένα συμβατό τηλέφωνο!

Εγώ πάντως συνεχίζω να βρίσκω την εξέλιξη της τεχνολογίας σε αυτόν τον τομέα, εντυπωσιακή σε αριθμούς, και ταυτόχρονα, ΕΝΤΕΛΩΣ άχρηστη, πόσο δε μάλλον, την ώρα που υπάρχουν φήμες ότι η Honor ετοιμάζεται να ανακοινώσει φόρτιση στα 200W!!

Αγαπητοί κύριοι κατασκευαστές. Τα κινητά μας έχουν αρκετές κάμερες, και φορτίζουν αρκετά γρήγορα. Δείτε και τίποτα άλλο να φτιάξετε, από προβλήματα πάμε καλά.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments