Σε μια δήλωση που φέρνει σε Ελληνίδα μάνα που σχολιάζει στις φίλες της, την δυσκολία του 55 χρονου γιου της να παντρευτεί, η Huawei ανακοίνωσε πως το Mate X “δεν είναι ακόμα έτοιμο”.

Μπορεί να έχουν περάσει παραπάνω απο 5 μήνες απο την MWC του 2019 που Samsung και Huawei παρουσίασαν τις Foldable συσκευές τους, με αστείες τιμές, και πιο πολλά “θα” απο επαγγελματίες πολιτικούς.

Την ώρα λοιπόν που η Samsung έκανε την πατάτα και κυκλοφόρησε το Galaxy Fold, για να το αποσύρει αμέσως, αφού 12/10 τηλέφωνα είχαν πρόβλημα με την οθόνη τους, απο τα Review units κιόλας, η Huawei δεν έχει κάνει καν κίνηση προς την κυκλοφορία της συσκευής.

Στην περίπτωση της Samsung, τα πράγματα μοιάζουν θετικά, αφού οπως ολα δείχνουν τελικα, κουτσά-στραβά θα κυκλοφορήσει το Fold, απο την άλλη όμως, στο στρατόπεδο της Huawei δε κουνιέται φύλλο.

Ο He Gang, μακρινός ξάδελφος του He Man, είναι Πρόεδρος του consumer business mobile phone τμήματος της Huawei, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η εταιρία είναι ακόμα σε διαδικασία βελτιστοποίησης/τελειοποίησης της συσκευής, ώστε το Huawei Mate Χ να είναι αντάξιο του ονόματος της εταιρίας, και των προσδοκιών των πελατών της.

Όπως παραδέχτηκε μάλιστα, η διαδικασία αυτή είναι πολύ πιο μεγάλη πρόκληση από ότι υπολόγιζαν αρχικά, κάτι που οφείλεται κυρίως στις νέες διαδικασίες σχεδιασμού και κατασκευής που χρειάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο.

Η τελευταία ημερομηνία που είχε ακουστεί για κυκλοφορία του πανάκριβου, Mate X , ήταν κάπου μέσα στον Σεπτέμβριο, εκει δηλαδή που κατέληξε και η ημερομηνία κυκλοφορίας του εξίσου πανάκριβου, Galaxy Fold.

Βέβαια εκτός απο τις καθιερωμένες “τυχαίες φωτογραφίες κάποιου με τα κινητό στα χέρια σε κτελ, τραμ, αεροδρόμιο, ταξί, άμαξα, τελεφερικ, οδοντωτό, γαιδουράκι, πατίνι” που είχαμε πρόσφατα, δεν έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό, με το CEO της Huawei, Richard Yu , η κυκλοφορία του Mate Χ “θα πρέπει να περιμένει” . Τι θα περιμένει; Με τις τιμές που έχει, μάλλον την ανάπτυξη.

Νομίζω πως η βιασύνη της Huawei, και την Samsung φυσικά, να είναι οι πρώτες στην αγορά των Foldable κινητών, μας οδήγησε να έχουμε 2 Dead on arrival συσκευές.

Το πιο πιθανό είναι να μην κυκλοφορήσουν ποτέ, ακόμα και αν τελικά βρουν το δρόμο τους στην αγορά, τα προβλήματα, τα θεωρώ σχεδόν σίγουρα, οπότε αργά η γρήγορα θα έρθει η απόσυρση, μέχρι να βγεί μια βελτιωμένη και εμπορικά βιώσιμη έκδοση των δύο αυτών τηλεφώνων.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για