Η Xiaomi ήταν μια απο τις εταιρίες που είχε υποστηρίξει το Android One πρόγραμμα, κυκλοφορώντας 4 διαφορετικές συσκευές με την “καθαρή” έκδοση του Android, τα Mi A1, Mi A2, Mi A2 Lite και Mi A3.

Mi A4 δυστυχώς δε θα δούμε, παρότι στις Ευρωπαϊκές χώρες, η σειρά είχε αρκετά μεγάλη εμπορική επιτυχία, λόγω του καθαρού Android και των πολύ χαμηλών τιμών των συσκευών.

Η Xiaomi αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα στις αναβαθμίσεις των συσκευών, με καθυστερήσεις, και Updates που δημιούργησαν πολλαπλάσια προβλήματα απο όσα έλυσαν.

Κλασσικότερο παράδειγμα το Mi A3, του οποίου οι κάτοχοι έζησαν μια μικρή οδύσσεια μέχρι να πάρουν αναβάθμιση σε Android 10, με την Xiaomi να προσπαθεί 3 και 4 φορές να φέρει την νέα έκδοση του Android στο κινητό της, αλλα κάθε φορά αναγκαζόταν να σταματήσει την αναβάθμιση λόγω προβλημάτων.

Xiaomi Mi A3 Review: Μια HD οθόνη το 2019.

Όπως καταλαβαίνετε, το να μην μπορείς να δώσεις αναβαθμίσεις σε συσκευές, που ως κύριο προτέρημα τους είναι.. οι αναβαθμίσεις, δεν είναι και πολύ καλό Business plan, οπότε και η Xiaomi αποφάσισε να αφήσει στην ησυχία του το Android One, και να μην κυκλοφορήσει Xiaomi Mi A4.

Κάπως έτσι, μετά την Motorola, που έχει σταματήσει τελευταία να κυκλοφορεί Android One συσκευές, και την Xiaomi που βγαίνει από το χορό, η μόνη μεγάλη εταιρία που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα πλέον είναι η Nokia, της οποίας το 99% των Smartphones έρχεται με Android One.

Xiaomi Mi A4 No more λοιπόν, οπότε όσοι θέλετε καθαρό Android και γρήγορες αναβαθμίσεις, σας μένει η Nokia ή η… Google.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments