Ξεσηκώνεται που λέτε ο κόσμος, γιατί η χρησιμοποιεί τα υποδεέστερα Exynos SoCs στα Flagship Galaxy τηλέφωνα, για μερικές εκδόσεις τους, και η , κάνει αυτό που θέλει ο κόσμος.

Δε θα έχουμε εκδόσεις με Qualcomm SoCs και Exynos SoCs. Θα έχουμε μόνο τα δεύτερα!

Η πληροφορία αυτή έρχεται μέσω Twitter, και του Tipster Boby25846908, και φυσικά δεν την λές και σίγουρη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του όμως, η Samsung έχει μπει σε σκέψεις για ένα Galaxy S1 με τον Exynos 1000 ως μοναδική επιλογή.

Ένας από τους λόγους που η Κορεάτικη εταιρία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει μόνο τα δικά της SoC, είναι οτι έτσι δε θα έχουμε παράπονα, μιας και όλοι θα πάρουν την ίδια έκδοση, αλλα ο βασικός, όπως σε όλες  αυτές τις περιπτώσεις είναι άλλος: Τα λεφτά.

Ο νέος Snapdragon 875 φημολογείται οτι θα είναι ΑΚΟΜΑ πιο ακριβός, και θα φτάσει τα 220$ για τους κατασκευαστές, κάτι που όμως καταλαβαίνεται σημαίνει οτι όσες συσκευές τον χρησιμοποιήσουν θα έχουν τιμή ΦΑΡΜΑΚΙ.

Έτσι η Samsung, σωστά υπολογίζει ότι η διαφορά στις επιδόσεις ανάμεσα στον 875 και το δικό της SoC αποκλείεται να είναι ΤΟΣΟ μεγάλη που να δικαιολογεί μια τόσο μεγάλη τιμή, που θα πρέπει είτε να την απορροφήσει, μειώνοντας τα κέρδη της, είτε να την περάσει στον καταναλωτή, βγάζοντας ακόμα πιο ακριβά τηλέφωνα.

Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν είναι σίγουρο, ενώ μην ξεχνάτε οτι ο Exynos 1000, δεν αποκλείεται να είναι το πρώτο SoC της Κορεάτικης εταιρίας, με GPU απο την AMD στο εσωτερικό του, οπότε ίσως η διαφορά με τον 875 να είναι ακόμα μικρότερη, ή και ανύπαρκτη.

Το μονοπώλιο της Qualcomm, στα High End SoCs, έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε αρκετούς κατασκευαστές, αφού ήδη ο SD 865, κρίθηκε απο πολλές εταιρίες υπερβολικά ακριβός, στρέφοντας τις στον Mid Range SD 765, ή σε άλλες λύσεις, όπως τους επεξεργαστές της Mediatek.

 

5 1 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments