Αρχική Ειδήσεις Hardware

Η οθόνη του νέου Vivo APEX καλύπτει το 98% της πρόσοψης του!

0

Μπορεί τη Vivo οι περισσότεροι να μην την ξέρετε, μπορεί το 99% των ανθρώπων που θα διαβάσουν αυτό το άρθρο(μαζί με αυτόν που το γράφει) να μην έχουν δει ποτέ απο κοντά μια συσκευή της Κινέζικης εταιρίας, αυτό δε σημαίνει ομως σε καμία περίπτωση, οτι η Vivo δεν είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στο Android.

Στην προηγούμενη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας, την CES στο Las Vegas, όπου δεν έδωσα το παρών και δεν έχω ιδέα τι έγινε, η Vivo παρουσίασε(όπως διάβασα σε σοβαρά τεχνολογικά Site) το πρώτο Fingerprint Scanner που τοποθετήθηκε κάτω απο την οθόνη, και παρότι είναι αρκετά πιο αργό απο τα συμβατικά Scanners, και λίγο πιο μπίζιλο, ήταν σίγουρα ένα μεγάλο βήμα εμπρός στην προσπάθεια να έχουν κινητά που η πρόσοψή του αποτελείτε μονάχα απο οθόνη.

Λίγους μήνες μετά, στα περιθώρια της έκθεση MWC, που ευτυχώς έγινε πολύ πιο κοντά στη Βαρκελώνη, αλλα και πάλι δεν πήγα γιατί είναι φαρμάκι τα εισιτήρια, οι Κινέζοι παρουσίασαν το νέο Vivo Apex FullView, ένα Concept στην ουσία το οποίο ομως θα βρεί οπως ολα δείχνουν τον δρόμο προς την αγορά, έστω και σε περιορισμένο αριθμό συσκευών, οπως είχε συμβεί και με το Xiaomi Mi Mix.

Το Vivo Apex FullView είναι μια άκρως εντυπωσιακή συσκευή, της οποία η HD+ οθόνη, 5.99″ καταλαμβάνει το 98%(!) της πρόσοψης, κάτι που ανεβάζει την υπόθεση Bezeless σε νέα επίπεδα.

Για να το καταφέρει αυτό η Vivo, έβαλε οπως είπαμε το Fingerprint Scanner πίσω απο την οθόνη, μια οθόνη που χρησιμοποιεί δόνηση για να λειτουργήσει τόσο ως ακουστικό αλλα και ως ηχείο.

Το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να στριμώξει μπροστά, δηλαδή η εμπροσθια κάμερα, είναι «πτυσσόμενη» και εμφανίζεται αυτόματα όταν την χρειάζεστε, για να επιστρέψει στη θέση της οταν τελειώσετε με τις Selfies σας.

Στο τομέα του Hardware η συσκευή δεν αναμένεται επιπέδου Flagship, και η HD οθόνη είναι ένα αρκετά καλό δείγμα αυτού, σίγουρα όμως, αν τελικά το δούμε στην αγορά, κάτι που θα συμβεί μέσα στο Μάρτιο οπως όλα δείχνουν, τότε το Vivo Apex FullView σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα.