Το πρώτο Google Smartphone έρχεται για να κοντράρει τα iPhone

0
geekbuying aniverssary sale banner

Σύμφωνα με την Βρετανική Telegraph, η Google ετοιμάζει το πρώτο Smartphone το οποίο θα κατασκευάσει η ίδια η εταιρία πίσω απο το Android, σε μια προσπάθεια της να ξεκινήσει μια νέα σειρά συσκευών που θα μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια την Apple και τα iPhone.

Μέχρι τώρα τα κινητά που φέρουν το λογότυπο της Google, δηλαδή αυτά της σειράς Nexus, έχουν το σημάδι του γίγαντα της τεχνολογίας στο Software, αφού οι εν λόγω συσκευές, κυκλοφορούν με καθαρή έκδοση Android και το απαραίτητο φορτίο της Google, (η πραγματική καθαρή έκδοση του Android είναι η AOSP) είναι κατασκευασμένες όμως απο τρίτους , όπως η LG, η Samsung και η Huawei.

Η νέα συσκευή που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2016, θα έχει την υπογραφή της Google, στο Hardware, στο Design και φυσικά στο Software.

Αυτή είναι η κίνηση της Google για να ανταγωνιστεί το iPhone, αφού μέχρι τώρα υπάρχουν αρκετά σημαντικά προβλήματα, οπωι ο κατακερματισμός του Android, οι μεγάλες καθυστερήσεις στις αναβαθμίσεις ακόμα και στις κορυφαίες συσκευές των μεγάλων εταιριών(LG, Samsung, HTC, Sony κτλ).

android-distribution-march-2016

Το γεγονός οτι τον Μάρτιο του 2016 το 2.5% των Android συσκευών έτρεχε ακόμα το Android 2.3 (όσες συσκευές δηλαδή τρέχουν και το νεότερο Android 6.0) δεν μπορεί παρα να αποτελεί πρόβλημα.

Αρκετά προβληματικός έχει αποδειχθεί και ο παραγκωνισμός των Google Apps, με τα οποία η Google προσπαθεί να δημιουργήσει το κατάλληλο οικοσύστημα, που θα φέρει και θα κρατήσει τους χρήστες που απαιτούν τα δεδομένα τους να είναι απόλυτα συγχρονισμένα σε ολες τις συσκευές που χρησιμοποιούν.

Η Google έχει κάνει ήδη προσπάθειες να κυκλοφορήσει συσκευές που ειναι φτιαγμένες αποκλειστικά απο αυτή, όπως το Chromebook Pixel και το Pixel C Tablet, τα οποία αν και αρκούντως εντυπωσιακά δεν είχαν την αντίστοιχη προώθηση απο την εταιρία, περνώντας στην ιστορία περισσότερο ως δοκιμές, παρά ως μια ειλικρινής προσπάθεια της Google να μπεί στην αγορά.

pixel-c-hands-on-08-100617957-orig

Το Pixel C Tablet είναι ένα καλό παράδειγμα του τι μπορεί να δημιουργήσει η Google αν το πάρει απόφαση.

Φυσικά μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να έχει άμεσο αντίκτυπο στη σειρά Nexus, που παρά τα σκαμπανεβάσματα της, δεν παύει να είναι μια σειρά συσκευών που χαρίζουν μια απο τις καλύτερες Android εμπειρίες, και δίνουν την ευκαιρία σε όσους θέλουν να τεστάρουν της ανοιχτή φύση του λειτουργικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάντως,η ανάπτυξη του “Pixel Phone” θα γίνει ανεξάρτητα απο την κυκλοφορία των συσκευών Nexus , οπότε δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε απο την κίνηση αυτή της Google. Ισως απο την άλλη κερδίσουμε μια ακόμα High-End σειρά, η οποία αυτή τη φορά θα έχει φαρδύ πλατύ το όνομα της Google πάνω.

 

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo