Νέο αίμα στους Mobile φωτογραφικούς αισθητήρες από την Samsung Electronics είχαμε σήμερα, με την Κορεάτικη εταιρία να παρουσιάζει μια νέα σειρά αισθητήρων με Pixel μεγέθους 0.7μm, σε τέσσερις διαφορετικές αναλύσεις: 108MP,64MP,48MP και 32MP.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, σε αντίθεση με τα τσιπάκια που το πέρασμα σε λιγότερα nm είναι καλή είδηση, το γεγονός ότι οι νέοι αισθητήρες της Samsung έχουν Pixel μεγέθους 0.7μm αντί των 0,8μm , είναι σε πρώτη φάση, κακή.

Μικρότερο Pixel ισούται με λιγότερο φως, κάτι που όμως καταλαβαίνετε σε μια διαδικασία που λέγε ΦΩΤΟγράφιση δεν μπορεί να είναι καλό.

Από την άλλη, οι κατασκευαστές αισθητήρων για κινητά, επί χρόνια τώρα χρησιμοποιούν την τεχνική του Binning για να ενώσουν πολλά μικρά τέτοια Pixel σε ένα μεγαλύτερο, εξαλείφοντας αυτό το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό.

Ταυτόχρονα, το μικρότερο pixel επιτρέπει στην Samsung να προσφέρει αισθητήρα ο οποίος είναι 15% μικρότερος σε μέγεθος σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, προσφέροντας μια λύση για τα τεράστια Camera bumps που βλέπουμε τελευταία. Ναι Note 20 Plus εσένα λέω, μην κοιτάς το πάτωμα.

Στους νέους αυτούς αισθητήρες, η Samsung χρησιμοποιείς τις τεχνολογίες ISOCELL Plus και Smart-ISO οι οποίες βελτιστοποιημένες για την έκδοση των 0.7μm, με την πρώτη να διατηρεί το εισερχόμενο φως, και τη δεύτερη να το εκμεταλλεύεται πλήρως με αυτόματη ρύθμιση του ISO.

Πάμε να τους δούμε όμως:

Samsung ISOCELL HM2 108MP

Πρώτος, είναι η ναυαρχίδα της σειράς, με το HM2 να είναι ο τρίτος αισθητήρας 108MP της Samsung, μετά τους ΗΜΧ και HM1. Είναι εξοπλισμένος με Super PD, το οποίο είναι μια βελτιωμένη έκδοση του PDAF και υποστηρίζει 9-in-1 binning, αρα θα έχουμε τελικό αποτέλεσμα 12MP, και 3x Loseless zoom.

ISOCELL GW3 64MP

Δεύτερος στη λίστα είναι το GW3 στα 64MP, με τεχνολογίες TetraCell και Smart-ISO , αλλα και την υποστήριξη Gyro-Based ψηφιακής σταθεροποίησης, με δυνατότητα εγγραφής 4K Video στα 60 FPS.

Samsung ISOCELL GM5 48MP

Εδώ έχουμε έναν αισθητήρα 48MP, που κατά βάση θα χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τηλεφακούς και ευρυγώνιους και είναι εφοδιασμένος με ένα κλιμακούμενο-HDR για πιο φωτεινές φωτογραφίες με λιγότερο θόρυβο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα έχουμε την πιο γρήγορη και αποδοτική απο πλευράς ενέργειας εφαρμογή του HDR που έχουμε δεί.

ISOCELL JD1 32MP

Τελευταίος είναι ένας αισθητήρας 32MP που στοχεύει τις Selfie κάμερες, είτε σε Punch Hole είτε σε motorized συρτάρια. Όπως και η από πάνω, θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία του κλιμακούμενου HDR.

Σύμφωνα με την Sansung, οι νέοι αισθητήρες έχουν ήδη μπει σε φάση μαζικής παραγωγής, ενώ ο GM5 έχει σταλθεί ήδη σε πιθανούς πελάτες για δειγματισμό.

5 1 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments