Αρχική Ειδήσεις Hardware

Το Oneplus 6 θα έχει Notch, αλλα και τρόπο να το κρύψετε.

3

Όσοι συμμετείχατε μαζί μου στη σιωπηλή προσευχή, ωστε το νέο Oneplus να μην έχει τελικά Notch, τότε δεν έχετε παρα να πάρετε αγκαλιά το αγαπημένο σας αρκουδάκι, και να κλάψετε γοερά. Αποτύχαμε.

Οπως αποκάλυψε ο CEO της Oneplus, Pete Lau, δημοσιεύοντας την πρώτη επίσημη εικονα της νέας συσκευής, το Oneplus 6, θα έχει σεμεδάκι στη μέση, το οποίο θα φιλοξενεί την εμπρόσθια κάμερα, και τους υπόλοιπους απαραίτητους αισθητήρες της πρόσοψης.

Φυσικά, το κράξιμο ήταν άμεσο, αφού η επίσημη δικαιολογία απο πλευράς Oneplus ήταν: «Εμείς βρήκαμε μια οθόνη, που ταίριαζε 100% στις απαιτήσεις μας, αλλα ΕΤΥΧΕ αυτό ο κατασκευαστής να τη δίνει μόνο με notch».

Αφου λοιπόν γέλασε ο Lau, γέλασε ο κόσμος, γέλασαν οι πέτρες, γέλασε και το Notch, οι άνθρωποι της Oneplus αποφάσισαν να προσφέρουν μια «διαφυγή» σε όσους δεν θέλουν Notch.

Με δεδομένο οτι η παρουσίαση θα γίνει τον Ιούνιο, έχουμε ακομα ΠΟΛΛΕΣ διαρροές «να ανακαλύψουμε»

Έτσι, και πάλι ο Lau, ανακοίνωσε πως η Oneplus, θα διανείμει πολύ σύντομα μετά την κυκλοφορία της συσκευής, ένα Software Update, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα να κρυφτεί το Notch. Οπως και στην περίπτωση του Huawei P20, αυτό γίνεται μαυρίζοντας τις περιοχές δεξιά και αριστερά της εγκοπής, απενεργοποιώντας στην ουσία αυτό το κομμάτι της οθόνης, και μεταφέροντας ολα τα εικονίδια που φωλιάζουν εκει, σε μια πιο συμβατική taskbar ακριβώς απο κάτω.

Στα υπόλοιπα νέα για τη συσκευή, το Oneplus 6, θα ανακοινωθεί μέχρι τον Ιούνιο, χωρίς να έχουμε ακόμα ημερομηνία πιθανής κυκλοφορίας, ενώ πέρα του Snapdragon 845, η συσκευή θα κυκλοφορήσει με 8GB RAM και 256GB ROM.

Και φυσικά θα είναι η πιο ακριβή στην ιστορία της Oneplus, αλλα για αυτό θα σας γκρινιάξω άλλη φορά.