Η Vivo παρουσιάζει το πρώτο κινητο με αισθητήρα αποτυπωμάτων, κάτω απο την οθόνη

0
Vivo-smartphone-with-in-display-fingerprint-scanner-CES-2018-1

Προς το τέλος του 2017, η Synaptics είχε ανακοινώσει οτι στη CES του 2018, θα βλέπαμε το πρώτο κινητό με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, κάτω απο την οθόνη, και μάλιστα θα ήταν κατασκευασμένη απο μια εκ των 5 μεγαλύτερων κατασκευαστών του Android.

Ο κατασκευαστής αυτός είναι η Vivo, η οποία στο Las Vegas, παρουσίασε σήμερα το πρώτο λειτουργικό Fingerprint Scanner, μια πρωτιά που άλλοι περίμεναν απο την Samsung, άλλοι απο την Apple, και κάποιο απο την Xiaomi. Τελικά όμως, πρώτη το νήμα έκοψε η Vivo.

Η συσκευή δείχνει στον χρήστη που θα πρέπει να πατήσει το δάκτυλο του, για να ενεργοποιηθεί το σκάνερ κάτω απο την οθόνη, ενώ οπως φαίνεται, σε πρώτη φάση, για να λειτουργήσει σε αυτή τη μορφή του ο αισθητήρας, θα πρέπει να ξυπνήσει πρώτα η οθόνη.

To πρόβλημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα, αφου ο νέος αισθητήρας απαιτεί OLED οθόνη για να λειτουργήσει, οπότε δε θα αργήσει η ώρα, που κάποιος θα αποφασίσει να αφήσει αυτό το κομμάτι της οθόνη Always On, και να μην έχουμε πλέον τέτοιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με την Κινέζικη εταιρία, η ασφάλεια της νέας τεχνολογίας, είναι σε εξίσου υψηλά επίπεδα με τα «συμβατικά» Fingerprint Scanner, αρα με τη βοήθεια του, πέρα απο το βιομετρικό κλείδωμα των δεδομένων σας, θα μπορείτε να πραγματοποιείται και ανέπαφες συναλλαγές.

Απο τη στιγμή που η Full Screen σχεδίαση των συσκευών έχει έρθει για να μείνει, η επιτυχημένη ανάπτυξη μιας τέτοια τεχνολογίας μόνο θετική μπορεί να είναι, αφού, πολλοί χρήστες βρίσκουν σαφώς πιο εύκολη τη χρήση του Scanner όσο αυτό βρίσκεται στην πρόσοψη της συσκευής.

Ειδικά που εκτός απροόπτου, του χρόνου τέτοια εποχή, θα το έχει «ανακαλύψει» και η Apple στο iPhone, βοηθώντας τη διάδοση της εν λόγω λύσης.