Η Apple έχει περισσότερα κέρδη από παιχνίδια, από ότι έχουν Sony, Nintendo, Microsoft και Activision μαζί!

0

Οι δικαστικές διαμάχες της Apple συνεχίζονται με την Αμερικάνικη εταιρία να είναι κατηγορούμενη από την Epic Games για μονοπωλιακές πρακτικές, κυρίως λόγο του μεγάλου ποσοστού που χρεώνει τους developers για τις αγορές που πραγματοποιούν χρήστες μέσω του App Store.

Σύμφωνα με ανάλυση της Wall Street Journal λοιπόν, τα έσοδα της Apple από το Gaming και μόνο, ήταν 8.5 δις δολάρια για το οικονομικό έτος του 2019, ένα νούμερο που ήταν μεγαλύτερο από τα έσοδα των Sony, Nintendo, Microsoft και Activision ΜΑΖΙ, γιατί το ίδιο διάστημα!

Παρά τις προσπάθειες της Nintendo, τα κέρδη της Apple το 2019 από το Gaming, ξεπέρασαν αυτά των Nintendo/MS/Sony ΚΑΙ activision!

Το πιο εντυπωσιακό από όλα, είναι ότι η Apple δεν έχει ούτε μισή gaming εφαρμογή, ή hardware που να αφορά παιχνίδια, και όλα αυτά τα λεφτά προέρχονται απο την χρέωση του 30% για τις in-app purchases των παιχνιδιών μέσα από το App Store.

Βέβαια η Apple αρνήθηκε τα ποσά αυτά, αφού σύμφωνα με την ίδια τα κέρδη δεν ήταν τόσα πολλά μιας και η ανάλυση δεν λαμβάνει υπόψιν της τα πολλαπλά έξοδα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του App Store, οπότε το τελικό νούμερο περιλαμβάνει όλα τα έσοδα, αλλα δεν υπολογίζει και όλα τα έξοδα.

Παλαιότερη έρευνα της Sensor Tower είχε υπολογίσει τα έσοδα της Apple απο το App Store στα 16 δις δολαρίων σχεδόν, οπότε τα 8.5 δις απο το Gaming είναι περισσότερα απο τα μισά έσοδα της Apple από το ψηφιακό της κατάστημα.

Με βάση τα περιθώρια κέρδους που η ίδια η Apple περιέγραψε κατα τη διάρκεια της δίκης, απο αυτά τα 16 δις δολάρια εσόδων, τα κέρδη της προσεγγίζουν τα 12.5 δις δολάρια!

Σε πρώτη φάση, η Apple έχει αθωωθεί από τις κατηγορίες περι μονοπωλίου,  αφού το δικαστήριο έλαβε υπόψιν του την τεράστια αύξηση της αγοράς στα Mobile Games, και παρότι η Apple έχει “ένα σημαντικό ποσοστό της αγοράς με πάνω από 55%, και πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους“, αποφάσισε ότι δεν αποτελεί μονοπώλιο, όπως υποστήριζε η Epic.

Φυσικά, θα έχουμε και συνέχεια, αφού η Epic έχει ήδη καταθέσει έφεση.

[Πηγή]
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo