Η εξέλιξη ΣΤΑ ΑΚΡΑ! Αισθητήρα 600MP ετοιμάζει η Samsung!!!

0

Η Samsung είναι ένας από τους «μεγάλους παίχτες» στο χώρο της ανάπτυξης αισθητήρων κάμερας για τα κινητά μας τηλέφωνα.

Ήταν η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία που εισήγαγε των 64άρι βασικό αισθητήρα και στη συνέχεια τον 108MP. Και αυτό ήταν, όπως φαίνεται, μόνο η αρχή!

Σε ένα editorial του, στο site της εταιρείας, ο Yongin Park, Head of Sensor Business Team της Samsung, αποκάλυψε τους επόμενους στόχους της εταιρείας.

Αυτός είναι ο Yongin Park

Και αυτοί, ούτε λίγο ούτε πολύ, αφορούν στην ανάπτυξη ενός αισθητήρα 600MP για τα κινητά τηλέφωνα!

Ένας αισθητήρας που θα είναι ικανός να αποδώσει περισσότερες λεπτομέρειες από όσες είναι ικανό να αντιληφθεί το ανθρώπινο μάτι!

Σύμφωνα με τον Park, το όριο του ανθρώπινου ματιού φτάνει περίπου τις επιδόσεις ενός αισθητήρα 500MP.

Φυσικά η ανάπτυξη ενός αισθητήρα 600MP από τη Samsung δεν θα βρει πεδίο εφαρμογής μόνο στα smartphones, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής.

Από την άλλη, ένα τέτοιο εγχείρημα συναντά μια τεράστια πρόκληση: μιας και ο αισθητήρας των 600MP θα είναι πολύ μεγάλος και δεν θα χωρά στο σώμα ενός κινητού.

Εκεί είναι που θα παιχτούν διάφορα παιχνίδια προκειμένου να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Η Samsung θεωρεί ότι μια λύση σ’ αυτό το πρόβλημα είναι να μικρύνει κι άλλο το κλασικό 0,8μm πίξελ και ήδη έχει φτιάξει ένα αισθητήρα με μέγεθος πίξελ στα 0,7μm.

Τέλος, να πούμε ότι μιας και ο Park «τόλμησε» να κάνει μια τέτοια αποκάλυψη, δεν αποκλείεται ένας τέτοιος αισθητήρας να μας έρθει πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι θα περίμενε κανείς!

Nikos Ber
Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo