Η Google ετοιμάζεται να φέρει Offline HTML5 εφαρμογές στο Android με το Mobile Chrome Apps

0

Σύμφωνα με ένα νέο Project που εμφανίστηκε στο GitHub, η Google ετοιμάζετε να φέρει offline Chrome apps σε Android και iOS.

To Project του οποίου ηγείται ο Michal Moncy, ένας Software developer της Google, έχει στόχο να μεταφέρει τα “Desktop Apps” που υπάρχουν στo Chrome Store για τα Chromebooks σε φορητές συσκευές.

Τι είναι όμως τα Desktop Apps; Εφαρμογές γραμμένες σε HTML5 η οποίες λειτουργούν σαν Web Apps χωρίς ομως να χρειάζονται σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσουν.

Με τη βοήθεια του Mobile Chrome Apps, οι προγραμματιστές θα μπορούν να μετατρέψουν τον HTML5 κώδικα τους σε εφαρμογές για Android και iOS πολύ εύκολα, κάνοντας έτσι ευκολη τη διαδικασία κυκλοφορίας εφαρμογών και στα δυο Web markets, ενώ η ίδιες εφαρμογές θα είναι λειτουργικές τόσο ως Web Apps όσο και ως offline εφαρμογές για Desktop υπολογιστές.

Το Project αναμένεται να μπεί σε beta φάση κάπου μέσα στον Ιανουάριο του νέου έτους, ομως μέχρι τότε αν έχετε τις γνώσεις και την όρεξη, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα του στο GitHub

Via Android Community

Tags:

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo