Η LG παρουσιάζει οθόνη με περιθώρια μόλις 0.7mm

0
geekbuying aniverssary sale banner

Το LG G2 ήταν μια απο τις πρώτες συσκευές που μείωσε δραστικά τα περιθώρια της οθόνης, καταφέρνοντας έτσι να στριμώξει μια μεγάλη οθόνη σε μια συσκευή κανονικών διαστάσεων.

Το φετινό G3 ήταν ακόμα ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, το επερχόμενο G4 ομως δεν αποκλείεται να πρόκειται για άλμα!

Η κορεάτικη εταρία παρουσίασε μια οθόνη 5.3″ με τα μικρότερα περιθώρια που έχετε δει ποτε, τα οποία δεν ξεπερνάνε το πάχος μια πιστωτικής κάρτας (0.8mm). Τα 0.7mm πάχους της νέας Full HD οθόνης της LG κάνουν θρύψαλα το προηγούμενο ρεκόρ οθόνης με μικρά Bezel(2.2mm) που επίσης άνηκε στην LG.

Σύμφωνα με τους Κορεάτες, για τη δημιουργία αυτού του μικρού τεχνολογικού θαυματος, χρησιμοποίησαν δυο διαφορετικές τεχνολογιές: Τo Neo Edge Module Processing, και το Advanced in-Cell Touch(AIT).

Το Neo Edge Module Processing έγκειται στη χρήση ειδικής κόλλας αντί ταινίας διπλής όψεως για να καλυφθεί η περιοχή γύρω απο το κύκλωμα της οθόνης, αλλα και τη μονάδα οπίσθιου φωτισμού.

Με αυτό τον τρόπο ο κατασκευαστής δε χρειάζεται πλαστικό πλαίσιο για να συγκρατεί την οθόνη πάνω στην μονάδα φωτισμου, μειώνοντας έτσι τα Bezel.

H χρήση κόλλας, έχει ως αποτέλεσμα και τη μείωση της διαφυγής φωτός απο κενά ανάμεσα στην οθόνη και στο σκαρί της συσκευής, και προσφέρει αδιαβροχοποίηση και αντοχή στη σκόνη.

Το Advanced In Cell Touch με απλά λόγια είναι η ενοποίηση του Touch Panel και του LCD Panel με αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος κατασκευής, αλλα και τη μείωση των περιθωρίων.

Οπως ανακοίνωσε η LG, η νέα οθόνη θα μπεί σε μαζική παραγωγή μέσα στον Νοέμβριο, με τους κινέζους κατασκευαστές να είναι οι πρώτοι που θα αποκτήσουν δικαίωμα απόκτησης των νέων οθόνών, αφού η ζήτηση μεγάλων οθονών είναι τεράστια την ασιατική χώρα.

Μια οθόνη 5.3″ με ελάχιστα Bezels είναι μάλλον το ιδανικό μέγεθος για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών Smartphones. Για να δούμε και την πρώτη συσκευή που θα την χρησιμοποιεί.

Via LG

Tags:

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo