Η OxygenOS 12 αποκλείει την πρόσβαση στις auxiliary κάμερες στα Gcam Ports και όλα τα 3rd party camera apps.

0
geekbuying aniverssary sale banner

Τα Google Camera Ports είναι ένα σημαντικό κομμάτι της κοινότητας του Android, αφού για χρόνια τώρα, οι περισσότερες από τις συσκευές που κυκλοφορούν, και ιδιαίτερα οι δημοφιλείς, έχουν ports του Google Camera App, για να εκμεταλλευτούν τις τεχνικές επεξεργασίας της Google, όπως το HDR+.

Με λίγο ψάξιμο, είναι πολύ πιθανό να βρείτε μια έκδοση της Google κάμερα που θα βελτιώνει σημαντικά τις επιδόσεις της κάμερας σας, και μάλιστα πολύ εύκολα, αφού ουσιαστικά αυτό που χρειάζεστε είναι το κατάλληλο App, μαζί με ένα συνοδευτικό xml.

H Oneplus βρίσκεται σε πορεία ένωσης με την Oppo, και η νέα OxygenOS εκτός από ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα, που οδήγησαν στην ακύρωση της αναβάθμισης, φέρνει μαζί της και πολλά χαρακτηριστικά από την ColorOS της Oppo. Είτε το θέλετε, είτε όχι.

Ένα απο αυτά που σίγουρα δε θέλετε, είναι ο αποκλεισμός των 3d party εφαρμογών απο την πρόσβαση στις auxiliary κάμερες των συσκευών της Oneplus. Auxiliary θεωρούνται όλοι οι αισθητήρες πέραν του κεντρικού, οπότε ευρυγώνιες κάμερες, τηλεφακοί, μάκρο κτλ, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες παρα μόνο για το επίσημο Camera App της Oneplus.

Αυτό φυσικά ισχύει και για τα Gcam Ports, οπότε ακόμα και αν βρείτε κάποια έκδοση που θα ταιριάξει το Oneplus σας, θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο με την κεντρική κάμερα. 

Για κάποιους απο εσάς, αυτό μπορεί να αρκεί, για άλλους όχι. Το θέμα είναι οτι αν θέλετε να συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση σε όλους τους αισθητήρες της συσκευής με τρίτες εφαρμογές, θα πρέπει να μείνει στο Android 11 και την Oxygen OS 11, ή να πάρετε την μεγάλη απόφαση, να βάλετε Custom ROM.

[Πηγή]
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo