Η τεχνολογία 4nm της TSMC έρχεται νωρίτερα του αναμενομένου!

0

Πληροφορίες μέσα από την TSMC το προηγούμενο διάστημα, θέλουν την εταιρεία να είναι μπροστά στο πρόγραμμά της για την τεχνολογία κατασκευής SoC στα 4nm, ενώ είναι εντός προγράμματος στα 3nm.

Οι πρώτες δοκιμές στην τεχνολογία των 4nm θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2021, που είναι ένα τρίμηνο νωρίτερα του αναμενομένου, ενώ η κατασκευή των 3nm θα είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή το 2022.

Παράλληλα η TSMC παρουσίασε και τις τελευταίες της τεχνολογίες όπως N5A, N6RF και 3DFabric.

Η πρώτη βασίζεται στα 5nm και στόχο έχει να δώσει νέα ώθηση στην αυτοκινητοβιομηχανία με πιο αποτελεσματικές και δυναμικές λύσεις, ώστε να ενισχυθούν τα AI χαρακτηριστικά των οχημάτων. Εφαρμογή αυτού του προτύπου θα δούμε στο τρίτο τρίμηνο του 2022.

Η N6RF έχει να κάνει περισσότερο με την απόδοση του 5G radio και του WiFi 6/6e. Αποδίδει συνολικά μια αύξηση απόδοσης περίπου στα 16% σε σχέση με την τωρινή τεχνολογία, ενώ υπάρχει βελτίωση και στις μπάντες κάτω των 6GHz και mmWave σε σχέση με τη 5GRF.

Τέλος, το 3DFabric ουσιαστικά πρόκειται για μια ειδική λύση που σχεδιάστηκε από το αντίστοιχο τμήμα της TSMC για να παρέχει ισχυρούς επεξεργαστές σε ένα μικρό «πακέτο» για κινητές συσκευές κτλ.

Nikos Ber
Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo