Ιδού όλες τις αλλαγές που φέρνει το νέο Android 4.4 KitKat

0

Με την επίσημη ανακοίνωση του Android 4.4 μάθαμε και τι αλλαγές φέρνει το νέο λειτουργικό. Εκτός απο τη σημαντικότερη, οτι δηλαδή πλέον το Android 4.4 θα μπορεί να βελτιστοποιηθεί ώστε να τρέχει ομαλά σε συσκευές με 512MB RAM, η 4.4 Kitkat φέρνει αρκετές ακόμα προσθήκες.

Host Card Emulation

Με την έλευση της 4.4 το Android προσφέρει υποστήριξη για συναλλαγές μέσω NFC με τη βοήθεια του Host Card Emulator(HCE). Μέσω του HCE οποιαδήποτε εφαρμογή μπορεί να εξομοιώσει ένα NFC Tag και να εκκινήσει μια συναλλαγή με οποιαδήποτε εφαρμογή το απαιτεί.

Google Cloud Print.

Πλέον ολες οι εφαρμογές που έχουν δυνατότητα εκτύπωσης θα μπορούν να εκτελούν εκτυπώσεις μέσω WiFi ή μέσω Cloud υπηρεσιών οπως το Google Cloud Print. Στις εφαρμογές που το επιτρέπουν οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν τους διαθέσιμους εκτυπωτές, να επιλέγουν το μέγεθος του χαρτιού, να επιλέγουν συγκεκριμένες σελίδες για εκτύπωση, και να εκτυπώνουν σχεδόν οποιοδήποτε αρχείο κειμένου ή εικόνας

kk-print-land-n5-650x331
Storage Access Framework

Ένα νέο Framework πρόσβασης δεδομένων, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους μέσω ενός συγκεκριμένου User Interface ανεξάρτητα απο πια εφαρμογή χρησιμοποιούν.

kk-saf2-n5-331x650

Βελτιωμένη διαχείριση αισθητήρων.

Με τη νέα διαχείριση αισθητήρων, το Android συνεργάζεται με το Hardware της συσκευής ωστε να λαμβάνει και να αποστέλει τα δεδομένα στους αισθητήρες μέσω πακέτων, και όχι ανεξάρτητα μεταξύ τους, ωστε να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας απο τους αισθητήρες της συσκευής.

Επίσης πλέον υπάρχει Native υποστήριξη και δυο νέους αισθητήρες: Έναν αναγνωρίζει πότε περπατάτε, και έναν που καταμετρά τα βήματα σας.

kk-sensors-moves-n5-331x650

Ανανεωμένο UI

Η σημαντικότερη προσθήκη στο User Interface του Android είναι η πλήρης διαφάνεια της μπάρας ειδοποιήσεων, αλλα και η μερική διαφάνεια στα On-screen Buttons.

Ο νέος Dialer κάνει αυτόματα αναζήτηση στο Internet, αν για παράδειγμα αναζητήσετε το όνομα ενός καταστήματος στην περιοχή σας.

To Google Now εμφανίζεται πλέον με Swipe απο την αριστερή πλευρά της οθόνη.

Αναβαθμισμένο είναι και το Lockscreen το οποίο εμφανίζει στοιχεία για τα μουσικά κομμάτια που αναπαράγονται, ενώ σας επιτρέπει και να αλλάξετε τραγούδι χωρίς να ξεκλειδώσετε τη συσκευή.

kk-home-650x443

H νέα έκδοση του Android θα βρίσκεται προεγκατεστημένη στο Nexus 5, ενώ θα κυκλοφορήσει μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες για τα Nexus 4,7,10 και τα Galaxy S4 και HTC One Google Editions.

Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά εδώ

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo