Κάντε λίγη υπομονή (ακόμα) – Γιατί δεν έχουμε δει ακόμα το Wear OS 3;

0

Είστε κάτοχος ενός TicWatch και περιμένετε ακόμα την έλευση του Wear OS 3 στο έξυπνο ρολόι σας;  Κι εγώ…

Λοιπόν, σας έχουμε καλά και κακά νέα. Τα καλά νέα; η Mobvoi επιτέλους έβγαλε μια δήλωση σχετικά με το θέμα. Τα κακά νέα; εξακολουθούμε να περιμένουμε.

Μετά από σιωπή από την Mobvoi σχετικά με την κατάσταση της ενημέρωσης Wear OS 3 για τα μοντέλα TicWatch της, η εταιρεία ανάρτησε ένα tweet τη Δευτέρα εξηγώντας γιατί η ενημέρωση αργεί τόσο να φτάσει στους χρήστες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα συμβατά μοντέλα των έξυπνων ρολογιών της, όπως το TicWatch Pro 3 Ultra, χρησιμοποιούν το chipset Qualcomm Snapdragon Wear 4100, το οποίο είναι ικανό να εκτελέσει το λογισμικό.

Ωστόσο, χρησιμοποιούν επίσης κι έναν επεξεργαστή της ίδιας της εταιρείας για την εκτέλεση ορισμένων άλλων εργασιών.

“Αυτό απαιτεί περαιτέρω αναβαθμίσεις αρχιτεκτονικής και performance debugging κατά την ενημέρωση σε Wear OS 3 για να εξασφαλιστεί η υψηλότερη δυνατή ποιότητα λογισμικού και εμπειρία χρήστη,” αναφέρει η Mobvoi στη δήλωσή της.

Ενώ ο Snapdragon Wear 4100+ (που κυκλοφόρησε το 2020) έχει το δικό του χαμηλής ισχύος επεξεργαστή για την εκτέλεση εργασιών όπως η συνεχής παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού, ξυπνητήρια, χρονόμετρα, αίσθηση και άλλα, ο κανονικός 4100 δεν έχει αυτή τη λειτουργία.

Ο επεξεργαστής της Mobvoi κάνει κάτι παρόμοιο για να εξοικονομήσει μπαταρία και να βοηθήσει τα ρολόγια της να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά με υποστήριξη για τη διπλή οθόνη της εταιρείας.

Η εταιρεία ζητά συγγνώμη από τους χρήστες, δηλώνοντας ότι κατανοεί πόσο ανυπόμονοι είναι οι κάτοχοι του TicWatch για τη λήψη της νέας ενημέρωσης.

Καταντάει ωστόσο λίγο (έως πολύ) αστείο πια, ειδικά μετά τη λήψη της ενημέρωσης από τα έξυπνα ρολόγια της Fossil πέρυσι και την κυκλοφορία νέων μοντέλων από άλλες εταιρείες με το ίδιο λογισμικό.

Ένας εκπρόσωπος της Mobvoi φαίνεται να υπονόησε ότι η ενημέρωση Wear OS 3 θα φτάσει στο τρίτο τρίμηνο του έτους, δηλαδή μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Και όπως αναφέρεται στη δήλωση της Mobvoi, αναμένουμε ότι η ενημέρωση θα φτάσει (κάποια στιγμή) στο TicWatch Pro 3, Pro 3 Ultra και στο φθηνότερο TicWatch E3.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία αναφέρει ότι θα διεξάγει ένα “εκτενές closed beta”, το οποίο θα ανακοινωθεί σε κάποιο σημείο, αν και ακόμα δεν είναι σαφές πώς θα επιλέγονται οι χρήστες που θα συμμετέχουν.

Αυτό λογικά θα βοηθήσει την εταιρεία να επιλύσει οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιαστούν, πριν την ευρεία κυκλοφορία στους χρήστες της.

Παράλληλα, μας έδειξε σε teasers το επερχόμενο μοντέλο TicWatch που θα τροφοδοτείται από το νέο Snapdragon W5+ Gen 1, αλλά δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με την πρόοδό του ή το πότε θα είναι διαθέσιμο. Πρόσφατες διαρροές υποδεικνύουν ότι μπορεί να έρθει σύντομα και με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά.

 

 

Nikos Ber
1 Comment
  1. Reply
    Γεώργιος Τσομπανίδης 11/05/2023 at 08:09

    Τραγικό ρολόι και τραγική υποστήριξη και την είχα στο μυαλό μου ως κάτι εξαιρετικο…πήρα το pro και στο πρώτο μπάνιο που ξέχασα να το βγάλω δεν λειτούργησε ποτέ ξανά..μίλησα και η απάντηση ήταν δεν είναι αγορασμενο από επίσημο κατάστημα…κοντεύει να γεράσει το 3.5 και ακόμη να βγάλουν το 3 ..ξανά ούτε τζάμπα

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo