Οι πρώτοι μήνες του 2020 ήταν εφιαλτικοί για την Κίνα, ωστόσο παρά τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, η τα πήγε περίφημα σε πωλήσεις και τζίρο!

Σύμφωνα με την Έκθεση για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, η Κινέζικη εταιρεία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ανεβάζοντας τα νούμερά της παρά την κρίση.

Τα κινητά της έχουν και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μιας και αντιπροσωπεύουν το 61% του συνολικού τζίρου της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο.

Τα νούμερα από την άλλη είναι παντού θετικά, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019: αύξηση 13,6% σε τζίρο, αύξηση 10,6% σε κέρδη και αύξηση 12,3% στα κέρδη από πωλήσεις κινητών.

Σημαντική ήταν και η συνεισφορά των εκτός Κίνας αγορών για την εταιρεία, αφού για πρώτη φορά τα προϊόντα της που πουλήθηκαν σε Ευρώπη κτλ άγγιξαν το 50% των συνολικών πωλήσεων! (47,8%)

Η Xiaomi πούλησε (μέχρι τον Μάρτιο φέτος) συνολικά περίπου 29,2 εκατομμύρια κινητά – μια αύξηση 4,7% – και σύμφωνα με την Canalys, το μερίδιο της Xiaomi παγκοσμίως ανέβηκε στο 11,1% βάζοντάς την στην 4η θέση.

Η ίδια εταιρεία, η Canalys, σε δική της έκθεση αναφέρει ότι ο ρυθμός διεισδυτικότητας της Xiaomi στην Κινέζική αγορά σε ό,τι αφορά σε 5G μοντέλα, έφτασε το 25,9% που είναι υψηλότερο νούμερο από το μέσο όρο!

Τα νούμερα είναι καλά και στους άλλους τομείς της εταιρείας, όπως στα IoT προϊόντα και στις έξυπνες τηλεοράσεις.

Μέχρι τον Μάρτιο φέτος, οι συνδεδεμένες IoT συσκευές της Xiaomi έφτασαν τα 252 εκατομμύρια και σ’ αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται κινητά και φορητοί υπολογιστές. Η συνολική αύξηση έφτασε το 42,6%.

Όσο για τις έξυπνες τηλεοράσεις της, η Xiaomi πούλησε σε όλο τον κόσμο 2,7 εκατομμύρια κομμάτια και ήταν 1η στην Κίνα και 5η στον κόσμο.

Σε σχέση με πέρυσι η αύξηση στις πωλήσεις Xiaomi routers έφτασε το 124%, στα TWS ακουστικά στο 619,6% (!), στα Mi Band στο 56% ενώ τα Mijia ηλεκτρικά πατίνια είχαν αύξηση 40,7% και η ρομποτικές σκούπες Mijia άλλα 40%.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments