Νέα Spyware Apps ανακάλυψε η NetQin Mobile

0

android spywareΔύο ακόμα Spyware εφαρμογές για Android εντόπισε η NetQin Mobile. Τα SW.SecurePhone και SW.Qieting είναι ένας σοβαρός κίνδυνος για τα προσωπικά σας δεδομένα.

Το SW.SecurePhone είναι μια εφαρμογή που τρέχει συνεχώς στο παρασκήνιο και συλλέγει δεδομένα απο τα γραπτά σας μηνύματα, τις τελευταίες κλήσεις σας, αλλα και τις φωτογραφίες σας. Έπειτα η εφαρμογή μεταφορτώνει ολα οσα συννέλεξε σε απομακρυσμένο Server. Εκτός αυτών το SW.SecurePhone καταγράφει την τοποθεσία σας μέσω του GPS, ενώ καταγράφει και τους περιββάλοντες ήχους.

Τo SW.Qieting προωθεί ολα τα εισερχόμενα μηνύματα σας, σε ένα προκαθορισμένο αριθμό.

H Netqin μαζί με την ενημέρωση πρότεινε και ορισμένους τρόπους για να προφυλαχθείτε απο τέτοιες περιπτώσεις:

  • Κατεβάζετε τις εφαρμογές σας μόνο απο εμπιστες πηγές, και πάντα ρίχτε μια ματιά στα Reviews και τις βαθμολογίες που τα συνοδευόυν.
  • Δώστε προσοχή στα Permissions που ζητούν οι εφαρμογές κατα την εγκατάσταση. Κανονικά η εφαρμογή δεν θα πρέπει να ζητάει πρόσβαση σε υπηρεσίες που δεν προσφέρει.
  • Ελέγχετε περιοδικά τον λογαριασμό σας για τυχόν περίεργες χρεώσεις.
  • Εγκαταστήστε ένα Security Application στη συσκευή σας.

Αυτά! Οσο πιο γνωστό γίνεται το Android τόσο περισσότερες τέτοιες “προσπάθειες” θα γίνονται για αυτό προσοχή στο τι εγκαθιστάτε

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo