Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2019
Αρχική Ειδήσεις Λογισμικό Αυτόματη αναγνώριση τροχαίων ατυχημάτων θα προσφέρει το Android Q στα Pixel

Αυτόματη αναγνώριση τροχαίων ατυχημάτων θα προσφέρει το Android Q στα Pixel

-

- Advertisement -

Όσοι οι δοκιμαστικές εκδόσεις του Android 10 αυξάνονται, και φτάνουν κοντά στην τελική έκδοση του νέου λογισμικού, όλο και περισσότερες απο τις νέες δυνατότητες του, βγαίνουν στην επιφάνεια.

Η τελευταία απο αυτές μπορεί, αρχικά, να αφορά μόνο τα Google Pixel και όχι ολα τα Smartphones που θα κυκλοφορήσουν η θα αναβαθμιστούν σε Android Q, αλλα νομίζω οτι είναι μια απο τις πιο φιλόδοξες.

Μετά απο έλεγχο των αρχείων στην τελευταία Beta του Android Q, οι άνθρωποι του XDA ανακάλυψαν το Safety Hub, το οποίο ειναι αποκλειστικό για τις συσκευές Pixel.

Μέσα στην εφαρμογή αυτή υπάρχουν αρκετές αναφορές σε μια λειτουργία αναγνώρισης τροχαίων ατυχημάτων απο το κινητό σας, με την εικόνα που βλέπετε παρακάτω να ειναι μέρος του κώδικα, οπότε το πράγμα μάλλον σιγουρεύει.

Αυτό που για την ώρα δεν ξέρουμε είναι ολο το ζουμί, δηλαδή το πως θα αντιλαμβάνετε τη σύγκρουση το κινητό σας, αν και όπως φαίνεται το Safety Hub θα χρησιμοποεί έναν συνδυασμό δεδομένων απο το μικρόφωνο και το επιταχυνσιόμετρο του τηλεφώνου για επιβεβαίωση.

Όσο για το μετά; Οι πιθανότερες εκδοχές έχουν να κάνουν με άμεση αυτόματη επικοινωνία με τις πρώτες βοήθειες, ή την προσπάθεια ειδοποίησης κάποιας προεπιλεγμένης επαφής μαζί με δεδομένα για το συμβάν, οπως το πότε και που έγινε.

Αν και εφόσον η Google καταφέρει αυτό να δουλέψει σωστά και με ακρίβεια, και με την προυπόθεση οτι θα το δούμε και σε άλλα κινητά φυσικά, εκτός των Pixel, νομίζω οτι έχουμε μια λειτουργία που πραγματικά μπορεί να σώσει ζωές.

αι λαικ.

- Advertisement -
Aggelos Pap
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για

Διαβάστε επίσης!