Η διαχείριση της μπαταρίας και ο έλεγχος των «διαρροών» της, αλλάζει στο Android O, και η Google μας εξηγεί πως.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χθες πραγματοποιήθηκε το Android I/O για το 2017, και φυσικά η μερίδα του λέοντος απο το χρόνο του Event αφορούσε την νέα έκδοση του Android, το Android O.

Μια από τις βασικές αλλαγές που φέρνει μαζί της η νέα έκδοση του λειτουργικού, είναι η βελτιστοποίηση της διαχείρισης και της παρουσίασης για την κατανάλωση, της ενέργειας της συσκευής σας.

Τα στατιστικά της κατανάλωσης μπαταρίας, μέχρι και το Android Nougat, παρότι προσφέρουν αρκετές πληροφορίες για το ποιες συσκευές καταναλώνουν την ενέργεια της συσκευής σας και πόσο, εξακολουθούν να μην δίνουν ξεκάθαρη εικόνα για το αν η κατανάλωση αυτή είναι φυσιολογική, λόγο π.χ συνεχόμενης χρήσης μιας εφαρμογής, ή πρόβλημα, επειδή η εφαρμογή αυτή λειτουργεί χωρίς λόγο στο παρασκήνιο.

Στο νέο Android O, τα στατιστικά, θα παρουσιάζουν την κατανάλωση της κάθε εφαρμογής, ως ποσοστό επι του χρόνου που την χρησιμοποιείται πραγματικά.

Με ένα απλό tap σε κάθε εφαρμογή, θα μπορείτε να λάβετε πληροφορίες, για το πόση απο την κατανάλωση συνέβει όσο η εφαρμογή έτρεχε στο παρασκήνιο, και πόση όσο η εφαρμογή ήταν σε χρήση. Επίσης προβάλει και τον χρόνο τον οποίο η εφαρμογή ήταν ενεργή, για να έχετε ολα τα στοιχεία που χρειάζεστε ωστε να υπολογίσετε το πόσο ενεργοβόρα ή όχι είναι η κάθε εφαρμογή.

Στο πάνω μέρος της οθόνης των στατιστικών για κάθε εφαρμογή, θα βρείτε επιλογές για Force Stop και απεγκατάστασης της , ενώ στο κάτω μέρος, υπάρχουν συντομεύσεις για τη βελτιστοποίηση της μπαταρίας και τις ρυθμίσεις για της λειτουργία των εφαρμογών αυτών στο παρασκήνιο.

Τουλάχιστον ο έλεγχος της μπαταρίας θα είναι αρκετά πιο εύκολος στο νέο Android, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο, μέχρι να γίνει επιτέλους το μεγάλο βήμα και στις μπαταρίες, ωστε να αποκτήσουμε κάποια στιγμή συσκευές με αυτονομία της προκοπής.