Τα Gestures με το Back-tap φαίνεται πως είναι το επόμενο Trend, αφού μετά την Google και την Apple, που πρόσθεσαν αυτή τη δυνατότητα στις Beta εκδόσεις του Android 11 και του iOS 14, φαίνεται πως και η Xiaomi θέλει να τα ενσωματώσει στο λειτουργικό της.

Αν δεν καταλάβατε για τι ακριβώς μιλάμε, τα back-taps, είναι είδος gesture control, που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε ορισμένες από τις λειτουργίες της συσκευής σας, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα του φακού, η την κλήση του ψηφιακού βοηθού της, απλά.. χτυπώντας με το δάκτυλο σας, την πλάτη της συσκευής.

Έτσι ένα διπλό ταπ στην πλάτη, μπορεί να “ξυπνήσει” τον Google Assistant π.χ ή να ανοίξει την κάμερα, και ένα τριπλό να εμφανίσει τις ειδοποιήσεις σας.

Μια παρόμοια λειτουργία εμφανίστηκε στην Beta έκδοση της MIUI 12, η οποία για την ώρα βέβαια είναι εντελώς ανενεργή, ακόμα και στη Beta, αλλα δεν μπορεί να βρίσκεται τυχαία εκεί, οπότε το πιθανότερο είναι πως αργά η γρήγορα η δυνατότητα αυτή θα ενεργοποιηθεί στις συσκευές που τρέχουν MIUI .

To καλύτερο απο ολα, είναι οτι το εν λόγω χαρακτηριστικό δεν χρειάζεται κάποιο ειδικό hardware για να λειτουργήσει, αφού εκμεταλλεύεται δεδομένα απο το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο για να λειτουργήσει, που σημαίνει ότι όλες οι συσκευές μπορούν να το εκμεταλλευτούν, ενώ οι θήκες δεν το εμποδίζουν απο το να ενεργοποιηθεί!

Όσοι το βρίσκετε ενδιαφέρον λοιπόν, και έχετε στην κατοχή σας ένα κινητό της Xiaomi, που θα αναβαθμιστεί σε MIUI 12, κάντε λίγη υπομονή ακόμα, γιατι όλα δείχνουν πως έρχεται.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments