Η Google ανακοινώνει και επίσημα το Android 5.1-Κυκλοφόρησαν τα πρώτα Factory Images-

0

Ο κόσμος το’χε τούμπανο και η Google κρυφό καμάρι, απο χθες ομως, η νέα αναβάθμιση του Android Lollipop είναι και επίσημα ανακοινωμένη, μετρώντας αντίστροφα το χρόνο για να βρεθεί στις Nexus συσκευές(για αρχή).

Οι αλλαγές δεν είναι πάρα πολλές ωστόσο η νέα έκδοση του Android 5.1 φέρνει μαζί της δυο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά.

Το πρώτο είναι η native υποστήριξη συσκευών με 2 SIM απο το σύστημα του Android, με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να μην χρειάζεται να παραμετροποιούν το βασικό σύστημα, για να αναγνωρίζονται δυο κάρτες SIM.

Το άλλο είναι η προσθήκη κλειδώματος στα πρότυπα του iCloud, το οποίο θα ζητάει ενεργοποίηση μέσω του Google λογαριασμού σας σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί, και δε θα μπορεί να προσπεραστεί ούτε με Factory Reset(μέσα απο το Recovery όμως;) Αυτό το κλείδωμα δεν έχει κάποια συγκεκριμένη απαίτηση σε hardware, και το μόνο απαιτεί απο τη συσκευή είναι να είναι αναβαθμισμένη σε Android 5.1.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες διορθώσεις και βελτιώσεις, θα βρείτε και την ενεργοποίηση του HD Voice για καθαρές κλήσεις, αν βέβαια το υποστηρίζει η συσκευή και ο πάροχος σας. Επίσης έχει προστεθεί η δυνατότητα να συνδεεστε στα δίκτυα Wifi αλλα και σε ήδη συζευμένες συσκευές μέσω bluetooth, απευθείας απο τα Quick Settings.

Απο τη στιγμή που ανακοινώθηκε επίσημα, δε θα αργήσει η ώρα που θα κάνουν την εμφάνιση τους τα Factory Images για τις συσκευές Nexus(Εμφανίστηκαν ήδη τα πρώτα), ενώ πολύ σύντομα θα γίνει διαθέσιμος και ο κώδικας της νέας έκδοσης για την AOSP.

 

Via Android Blog

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo