Η Google ανακοινωσε την υποστήριξη του Android στις «Foldable» συσκευές.

Απο λεπτό σε λεπτό η Samsung αναμένεται να ανακοινώσει το πρώτο της αναδιπλούμενο κινητό,  και σε συνέχει αυτού η Google έκανε γνωστό σήμερα, οτι το Android προσθέτει ακόμα μια κατηγορία συσκευών στις υποστηριζόμενες, αυτές που μπορούν να αναδιπλωθούν!

Μιλώντας στο Android Dev Summit 2018 που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Dave Burke, VP Engineer της Google,  οτι εκτός απο τα Chromebook, τις Smart Tvs και τα Wearables, έρχεται ένα ακόμα «ιδιαίτερο» Form factor στις συσκευές που υποστηρίζει το Android.

«Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση ενός βίντεο σε διπλωμένο τηλέφωνο, όσο είστε σε κίνηση, αλλα αργότερα, να κάτσετε για λίγο, και να αναζητήσετε μια πιο immersive εμπειρία. Απλά ξεδιπλώνετε τη συσκευή και έχετε μια οθόνη σε μέγεθος Tablet. Καθώς ανοίγετε την οθόνη, η μετάβαση απο το διπλωμένο στο Full Screen, γίνεται απρόσκοπτα.»

Η Google περιμένεις Foldable συσκευές απο αρκετούς κατασκευαστές μέσα στο 2019, με την αρχή οπως είπαμε να κάνει η Samsung σήμερα. Μάλιστα η Google έχει συνεργαστεί με την Samsung, για να βγεί στην κυκλοφορία η συσκευή όσο πιο γρήγορα γίνεται στις αρχές του επόμενου έτους.

Aggelos Pap
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για

Διαβάστε επίσης