Η MIUI αναβαθμίζεται στην έκδοση 9.0 και φέρνει μαζί της αρκετές αλλαγές.

0
Xiaomi-MIUI-9-update-1 (1)

Εκτός απο το πιο αχρείαστο κινητό που ανακοινώθηκε ποτέ, μετά το Samsung Galaxy Trend Plus , η Xiaomi στο σημερινό Event παρουσίασε με κάθε επισημότητα και την ένατη έκδοση της MIUI, του λειτουργικού της εταιρίας, που στην νέα του έκδοση βασίζεται στο Android 7.1.

Φυσικά οι συσκευές που αναβαθμιστούν και σε έκδοση Android είναι ελάχιστες, με την Xiaomi να φέρνει ομως ακόμα και σε πολύ παλιότερες συσκευές νέα χαρακτηριστικά και τα τελευταία Security patches, μέσω της νέας MIUI.

Τα βασικότερα χαρακτηριστικά της νέας MIUI είναι το Smart App Launcher, ο Smart Assistant, και το Image Search.

Smart Launcher Xiaomi

Ξεκινώντας με το πρώτο, ο Smart App Launcher, αναλύει σε πραγματικό χρόνο το τι κάνετε κάθε στιγμή στη συσκευή σας, για να σας προσφέρει προτάσεις για το ποια εφαρμογή θα πρέπει να ανοίξετε μετά, για να έχετε μια εμπειρία χρήσης χωρίς διακοπές, για επιστροφή στην επιφάνεια εργασίας.

Smart Assistant Xiaomi

Ο Smart Assistant,ειναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε. Μια ακόμα πρόταση ψηφιακού βοηθού στο Android , μετα τον Google Assistant, τον Bixby και τις παρόμοιες προτάσεις. Ο Xiaomi Smart Assistant θα αναλάβει να οργανώσει ολες τις χρήσιμες για εσάς πληροφορίες, και να σας τις προσφέρει στο πιάτο οταν τις χρειαστείτε.

Σημειώσεις, Events, υπενθυμίσεις, και άλλα δεδομένα που συνδέονται με τα παραπάνω αλλα και μεταξύ τους, θα είναι ολα στη διάθεση σας, μέσω του έξυπνου βοηθού σας.

Image search Xiaomi

Το Image Search, είναι η ίδια ακριβώς υπηρεσία που προσφέρει η Google με τα Google Photos, με την οποία μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στις φωτογραφίες σας, με βάση χαρακτηριστικά ή πρόσωπα. Έτσι μπορείτε να κάνετε search για ολες τις φωτογραφίες που περιέχουν την αφεντομουτσουνάρα σας, ή έχουν φόντο της  θάλλασα, ή τέλος έχουν τραβηχτεί στην Κρήτη.

Εκτός απο αυτές τις τρείς βασικές νέες προσθήκες, στη νεά MIUI θα βρείτε ένα νέο File System, το οποίο η Xiaomi δεν ανακοίνωσε πoιο είναι, αν και πιθανότατα θα είναι το F2FS.

Πολύ καλή προσθήκη είναι επίσης και το Dynamic Resource Allocation, το οποίο βεβαιώνει οτι οι συσκευές που είναι στο προσκήνιο έχουν την μερίδα του λέοντος των πόρων του συστήματος.

Στους αριθμούς τώρα, η Xiaomi αποκάλυψε οτι η MIUI και οι συσκευές της Xiaomi κατ’επεκταση βρίσκονται πλέον σε 142 χώρες, με 55 διαφορετικές γλώσσες, και περισσότερους απο 2.8 δισεκατομμύρια χρήστες. Το τελευταίο νουμεράκι βέβαια, είτε είναι παραφουσκωμένο όσο δεν πάει, είτε αναφέρετε σε συσκευές και όχι χρήστες, αλλα oh well..

Οπως, λογικά, θα περιμένατε, τα νέα χαρακτηριστικά της MIUI θα ενσωματωθούν στις China ROMs, με τις Global να μένουν αρχικά πίσω, και να αναβαθμίζονται σταδιακά με τις νέες δυνατότητες.

H Xiaomi μάλιστα ανακοίνωσε και το χρονοδιάγραμμα της κυκλοφορίας της MIUI 9.0 στις συσκευές της, το οποίο επαναλαμβάνω αναφέρετε στις China ROMs. Έτσι έχουμε:

  • 11/8/2017
    China DEV ROM με MIUI 9 για τα Mi 6, Mi 5X, και Redmi Note 4/4X
  • 25/8/2017
    China DEV ROM με MIUI 9 για τα Mi MIX, Mi Note 2, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 5c, Mi Max 2, Mi Max 32G, Mi Max,  Mi 4S, Mi 4c, Mi Note Pro και Redmi 4X
  • 10/2017 και μετά
    Σταδιακή κυκλοφορία της China DEV ROM με MIUI 9 για όλες τις άλλες συσκευές Xiaomi / Redmi (εκτός από Mi 1 / 1S και Mi 2A)