Τετάρτη, Οκτώβριος 16, 2019
Αρχική Ειδήσεις Λογισμικό Μόνο συσκευές με Android 10 θα παίρνουν άδεια απο την Google μετά...

Μόνο συσκευές με Android 10 θα παίρνουν άδεια απο την Google μετά τον 1/2020

-

- Advertisement -

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ.

Η Google πήρε απόφαση να ασχοληθεί με το fragmentation του Android, που συνεχίζει να είναι μεγάλο πρόβλημα, και σύμφωνα με το XDA Developers, μετά τον Ιανουάριο του 2020 κάθε συσκευή που θα θέλει να αδειοδοτηθεί απο την Google για τα Google Services θα πρέπει να τρέχει Android 10.

Έτσι θα μειωθεί, σε μεγάλο το βαθμό, το φαινόμενο, φτηνές κυρίως συσκευές ή συσκευές της LG που μας το κάνει επίτηδες, να κυκλοφορούν με παλαιότερες εκδόσεις Android, ακόμα και μήνες ολόκληρους μετά την κυκλοφορία της νέας έκδοσης.

Η 31η Ιανουαρίου ειναι η τελευταία μέρα που θα μπορεί να πάρει άδεια κινητό με Android 9.0

Βέβαια για την ώρα υπάρχει ένα μικρό παράθυρο, τουλάχιστον στην αρχή, αφού όσοι θέλουν μπορούν να περάσουν απο τη διαδικασία αδειοδότησης της συσκευής τους πριν αυτή την ημερομηνία, και να κυκλοφορήσουν το κινητό τους αργότερα, αλλα αυτό δε θα τους βοηθήσει και πολύ στο μέλλον, αφού αργά η γρήγορα θα πρέπει να συμμορφωθούν.

- Advertisement -

H συνεχόμενη επιβολή αυτού του περιορισμού, θα έχει ως αποτέλεσμα o κατακερματισμός των συσκευών ανάμεσα σε 6 και 7 διαφορετικές εκδόσεις Android να μειωθεί δραματικά, την ώρα που προσπάθειες όπως το Project Treble και Project Mainline έρχονται για να κάνουν την αναβάθμιση των συσκευών όσο πιο απλή γίνεται, ανεξάρτητα με το Skin του κάθε κατασκευαστή.

 

- Advertisement -
Aggelos Pap
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για

Διαβάστε επίσης!