Νέα σημαντική αναβάθμιση του Android Wear προσθέτει αρκετες νέες δυνατότητες

0

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες το Android Wear θα λάβει μια νέα αναβάθμιση η οποία θα προσθέσει ακόμα περισσότερες δυνατότητες στις 7, μέχρι στιγμής, συσκευές που το χρησιμοποιούν.

Ανάμεσα στις νέες αυτές δυνατότητες είναι, η δυνατότητα να μπορείτε πλέον να αλλάζετε καρτέλες στο μενού με μια απλή περιστροφή του καρπού σας, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείται και το δεύτερο χέρι σας. Μια απότομη κίνηση του καρπού προς τα πάνω είναι αρκετή για να εμφανίσει την επόμενη καρτέλα-ειδοποίηση στη σειρά.

wristgesture_500

Ακόμα πιο χρήσιμη είναι η επόμενη προσθήκη, αφού με την νέα αναβάθμιση θα μπορείτε να αφήνετε μια εφαρμογή συνεχώς ορατή στη συσκευή σας.

Μέχρι τώρα ολες οι συσκευές με Android Wear, έχουν την επιλογή το ρολόι να είναι συνεχώς εμφανές στην οθόνη, χωρίς την ανάγκη κάποιας κίνησης για να εμφανιστεί, μιας και το να δείχνει την ώρα… είναι η δουλειά του ρολογιού.

Αυτή η δυνατότητα επεκτείνεται και στις εφαρμογές, οι οποίες θα μπορούν να μένουν ενεργές για όσο εσείς επιθυμείτε, αντί του να εξαφανίζονται οταν σταματάτε να έχετε το ρολόι σε οριζόντια θέση.

Βέβαια για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, οι εφαρμογές θα εμφανίζονται με πλήρη χρώματα μόνο οταν κοιτάτε το ρολόι, ενώ θα προβάλονται με άσπρο και μαύρο την υπόλοιποι ώρα μειώνοντας δραστικά την ενέργεια που καταναλώνει η οθόνη για να τις προβάλει.

alwayson_500-1Μετα τη νέα αναβάθμιση, θα μπορείτε πλέον να συνδέεστε και σε WiFi δίκτυα, ανεξάρτητα απο τη συσκευή, κάτι που σημαίνει, οτι ακόμα και αν ξεχάσετε το κινητό στο σπίτι, όσο αυτό είναι συνδεδεμένο είτε σε κάποιο WiFi είτε με σύνδεση δεδομένων, θα μπορείτε να λαμβάνεται κανονικά τις ειδοποιήσεις σας στο ρολόι σας!

Πλήρης ανασχεδιασμός έχει γίνει και στο UI του Android Wear, αφού πλέον η πρώτη επαφή σας στα μενού θα είναι οι εφαρμογές και οι επαφές σας και μετά η γνωστή οθόνη του Google Now, η οποία σε αρκετές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα Ελληνικά, είναι ελάχιστα χρήσιμη.

apps_people_actions_250x250-4-1

Τέλος στο παιχνίδι μπαίνουν και τα Emojis τα οποία θα μπορείτε πλέον να ζωγραφίζετε και να στέλνετε στα μηνύματα σας, αν και είμαι σίγουρος οτι τουλάχιστον με τα δικά μου δάκτυλα, το να ζωγραφίσεις Emoji σε μια οθόνη 1.5″ μόνο απλό δεν είναι.

quick2_emoji_reply_blog-1

Σύμφωνα με τη Google, η αναβάθμιση θα φτάσει και στα επτά ρολόγια που έχουν Android Wear, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με το πρώτο να είναι το νέο LG Watch Urbane(το οποίο, αν θέλει κάποιος μπορεί να μου το κάνει δώρο, ευχαριστώ). Όσοι έχετε στην κατοχή σας λοιπόν ένα Android Wear Smartwatch μείνετε στις επάλξεις, γιατι the Update is coming.

Via Android Blog

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo