Νέος τρόπος Root στο Android 6.0 απο το Chainfire χωρίς επέμβαση στο /System

0

Έναν νέο τρόπο για απόκτηση δικαιωμάτων Root ανακοίνωσε ο Chainfire ( δημιουργός του SuperSU), o οποίος για την ώρα είναι συμβατός μόνο με τις συσκευές Nexus που έχουν αναβαθμιστεί στο Android 6.0.

Το σημαντικό στον νέο τρόπο, δεν είναι άλλο απο την λειτουργία του, αφού δεν χρειάζεται να επέμβει στο /system της συσκευής, με όσους κινδύνουν περιλαμβάνει κάτι τέτοιο. Το νέο root, φορτώνει ένα image ext4 σαν σημείο εξάρτησης στον φάκελο των δεδομένων(data).

Για όσους δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε, ολα τα παραπάνω σημαίνουν απλά, οτι πλέον το init script, το οποίο αναλαμβάνει την διαδικασία εκκίνησης της συσκευής, μπορεί να τρέχει το root παρόλο που το τελευταία δεν θα είναι φορτωμένο στο φάκελο συστήματος της συσκευής.

Εκτός της περιορισμένης συμβατότητας της εφαρμογής για την ώρα(μόνο nexus, μόνο Android 6.0) το δεύτερο πρόβλήμα είναι οτι όσες εφαρμογές χρησιμοποιούν προ-εγγραμένα paths για το su και ψάχνουν στο /System δε θα λειτουργούν με τον νέο τρόπο.

Απο την άλλη, αφού το superuser θα είναι πλέον μια εφαρμογή στη συσκευή, με ένα απλό factory reset, το root θα διαγράφετε μαζί με κάθε σημάδι οτι υπήρξε ποτέ. Αυτό σημαίνει οτι όσοι φοβάστε οτι το root μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση σας, δε θα χρειάζεται να ανησυχείτε πλέον.

Όσοι θέλετε να κάνετε Root στο Android 6.0 , έχετε μια συμβατή συσκευή Nexus και θέλετε να δοκιμάσετε τον- πειραματικό, τονίζω – νέα τρόπο δεν έχετε παρα να κατεβάσετε το image που αφορά τη συσκευή σας, και να ακολουθήσετε τις οδηγίες στο xda-developers.

SuperSU-v2.56-20151030013730.zip
hammerhead-mra58k-boot-systemless.zip
angler-mdb08k-boot-systemless.zip
bullhead-mdb08i-boot-systemless.zip
fugu-mra58k-boot-systemless.zip
razor-mra58k-boot-systemless.zip
razorg-mra58k-boot-systemless.zip
razor-mra58u-boot-systemless.zip
shamu-mra58k-boot-systemless.zip
volantis-mra58k-boot-systemless.zip
volantisg-mra58k-boot-systemless.zip
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo