Την ώρα που δε φαίνεται κάποια πιθανότητα καλής κατάληξης στο θέμα της και τη διαμάχη της με την κυβέρνηση των Η.Π.Α., οι υπόλοιποι τρεις μεγαλύτεροι Κινέζοι κατασκευαστές, είναι εξίσου θορυβημένοι, με αποτέλεσμα να έχουμε κινέζικη συμμαχία.

Οι Xiaomi, Oppo και Vivo, θέλοντας να προλάβουν το σενάριο να βρεθούν με τη σειρά τους εκτός Google Play Services, συνεργάζονται με την Huawei, για να δημιουργήσουν το δικό τους App Store, ή για ακρίβεια, μια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασίζονται τα App Stores των τεσσάρων εταιριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters(του κανονικού, όχι της κυραΝίτσας στον δεύτερο) , η πλατφόρμα αυτή θα επιτρέπει στους Developers να ανεβάζουν εκει τις εφαρμογές τους, η οποίες θα γίνονται αυτόματα διαθέσιμες και στα 4 ξεχωριστά App Stores, με την προσπάθεια αυτή που έχει βαφτιστεί Global Developer Service Alliance (GDSA), να αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο, με μια μικρή καθυστέρηση πιθανότατα, λόγω του Κοροναϊού.

Η αρχή θα γίνει απο 9 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία και η Ρωσία, και ανάμεσα στα άλλα σχέδια, υπάρχουν και σκέψεις για ενσωμάτωση και μουσικής, και ταινιών, ενώ δε θα μείνουν στην απέξω ούτε τα βιβλία.

Αυτή νομίζω οτι είναι η πρώτη σοβαρή κίνηση των Κινέζων στην μετα-Ban εποχή, αφού αν οργανωθούν σωστά, μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να απαγκιστρωθούν απο την Google και τις υπηρεσίες της.

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για