Δεν έχει τέλος ο κατάλογος με τα λάθη της Xiaomi στο Android One πρόγραμμά της, αφού το πολύπαθο Mi A3 έχει ακόμη μια αστοχία στις αναβαθμίσεις του, μια αστοχία, που αυτή τη φορά, νομίζω ότι δεν έχει προηγούμενο.

Πολλοί χρήστες του Mi A3 έλαβαν ειδοποίηση αναβάθμισης στα κινητά τους, με κωδικό V11.0.3.0.QFQMXTC, και μέγεθος 1.4GB, το οποίο παρότι πράγματι αναβαθμίζει τη συσκευή, το κάνει.. με μεξικάνικο Firmware.

H Global έκδοση των Μi A3 έχει Firmwares και κωδικό QFQMIXM , και όπως είδατε από το όνομα της αναβάθμισης, η Xiaomi έστειλε αναβάθμιση με κωδικό QFQMXTC, που αφορά Μεξικάνικες συσκευές, και μάλιστα Branded, αφού αφορά συσκευές της Telcel.

Έτσι όσοι προχώρησαν στην αναβάθμιση, έχουν πλέον μια συσκευή με Logo της Telcel, και οι μισοί δεν έχουν καθόλου τηλεφωνία, ενώ οι υπόλοιποι είδαν την μια SIM να απενεργοποιείται.

Στα Forums της Xiaomi, γρήγορα εντόπισαν το πρόβλημα, με τους ανθρώπους της εταιρείας να ειδοποιούν τους χρήστες να μην προχωρήσουν σε αναβάθμιση, αλλα το κακό έχει ήδη γίνει, μιας και αρκετοί έκαναν ήδη την κίνηση, και έχουν πλέον Xiaomi Mi A3.. tekila.

Ευτυχώς, το Μι Α3 είναι συσκευή με A/B Partition, οπότε όσοι την πάτησαν, μπορούν να κάνουν Rollback στον προηγούμενο Partition, μέσω Fastboot, με εντολές

fastboot –set-active=a

ή

fastboot set_active a

Με την προϋπόθεση βέβαια, να ξέρετε τι είναι το Fastboot και πως το χρησιμοποιούν.

4 προσπάθειες χρειάστηκε για να αναβαθμίσει τα Mi A3 σε Android 10, αλλα φαίνεται πως έχει πολύ δρόμο ακόμα. Κάθε μέρα και μια νέα περιπέτεια.

4.3 4 votes
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments