Απο την στιγμή που δε φαίνεται μια ουσιαστική λύση στον ορίζοντας, για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην μετά τη διαμάχη της με την Αμερικάνικη Κυβέρνηση, η Κινέζικη εταιρία δείχνει πως αρχίζει να ψάχνει τρόπου να ενεργοποιήσει την εναλλακτική της λύση. Το Harmony OS.

Οπως διέρρευσε τελευταία, το νεότερο σχέδιο της Huawei περιλαμβάνει την αναβάθμιση των κινητών της, με ένα Dual Boot σύστημα, που θα επιτρέπει στον χρήστη να επιλέγει ανάμεσα σε Android η Harmony OS.

Αυτό θα βοηθήσει τους Κινέζους να επεκτείνουν τη βάση των χρηστών του νέου λειτουργικού χωρίς να αναγκάσουν οποιους δε θέλουν να φύγουν απο το Android, τουλάχιστον μέχρι το Harmony OS να εξελιχθεί αρκετά για να μπορεί να σταθεί μόνο του.

Σύμφωνα με ένα report της Counterpoint μάλιστα, μέχρι το επόμενο έτος, το Harmony αναμένεται να έχει φτάσει το 2% της αγοράς σαν λειτουργικό σύστημα(σας θυμίσω οτι δεν είναι μόνο για κινητά, αλλα για τηλεοράσεις, ρολόγια, και άλλες Smart συσκευές) κάνοντας το την 5η δύναμη στα λειτουργικά, πάνω απο το Linux!

Ειδικά στην Κίνα, το Hongmeng OS οπως ονομάζεται εκει, θα έχει φτάσει το 0.1% μέχρι το τέλος του 19, που θα εκτοξευθεί στο 5% μέχρι το τέλος του 2020!

To Harmony OS παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο, και μπορεί να τρέξει Android Apps, αλλα και HTML5 apps. Περιλαμβάνει τον ARK Compiler, και υποστηρίζει γλώσσες προγραμματισμού Kotlin, Java, Javascript, C, και C++, οπότε ΑΝ πάρουν απόφαση οι Developers να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους, στο Harmony OS, υπάρχει τρόπος. ΑΝ το πάρουν απόφαση.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για