Το Android Q αναγνωρίζει τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης στην οθόνη, σαν μια ξεχωριστή εντολή

1

Αν βάζαμε σε μια λίστα τις δυνατότητες του iOS/iPhone που θα ήθελα να δώ στο Android, κάπου λίγο πιο πάνω απο τον απόλυτο πάτο θα βρείτε το 3D Touch των κινητών της Apple, αφού εκτός απο σχετικά “gimmickιά” το εν λόγω Feature λειτουργεί σε ένα και μόνο κινητό, που κατασκευάζει μία εταιρία, με συγκεκριμένες προδιαγραφές οθόνης.

Η προσπάθεια να περάσει μια τέτοια λειτουργία στη συσκευοθάλλασα του Android με κινητά απο 65€, μέχρι 1200€ δε μου δίνει την αίσθηση της ασφάλειας, οτι θα καταφέρει να λειτουργήσει έστω σε ανεκτό επίπεδο στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Βέβαια η άποψη μου δε μετράει ιδιαίτερα, και ξεκάθαρο δείγμα αυτού ειναι οτι η Umidigi βγάζει ακόμα κινητά. Έτσι και εδώ παρα τις ενστάσεις μου, φαίνεται οτι το “βαθύτερο πάτημα” έρχεται και στο Android.

Ήδη απο το Android Oreo, η Google έχει  προσθέσει το παρατεταμένο πάτημα στον Launcher των Pixel, σε μια προσπάθεια της να εξομειώσει την λειτουργία του 3D Touch, στο επερχόμενο Android Q(Κιουνεφέ😉 όμως, έχει πάει τα πράγματα ένα βημα παραπέρα.

Στην Δέκατη έκδοση του Android, εκτός απο το “απλό” άγγιμα στην οθόνη, το android αναγνώρίζει και το “Deep Press” ως μια εντελώς ξεχωριστή εντολή, και επιτρέπει στις εφαρμογές να  το χρησιμοποιούν για οποιοδήποτε λόγω τις βολεύει.

Deep press. The current event stream represents the user intentionally pressing harder on the screen. This classification type should be used to accelerate the long press behaviour.

Το ολο ζήτημα είναι το αν η τεχνολογία αυτή θα απαιτεί κάποιο ειδικό τύπο οθόνης ή η Google έχει αναπτύξει κάποιου είδους αλγόριθμο για να αναγνωρίζει αυτά τα “βαθύτερα” πατήματα. Μια πρώτη γεύση μιας παρόμοιας λειτουργίας μπορείτε να βρείτε στο Doodle Easter Egg του Pixel 3, που ζωγραφίζει διαφορετικά πάχη γραμμής ανάλογα το πόση πίεση ασκείτε στην οθόνη, χωρίς φυσικά η οθόνη του τελευταίου pixel να έχει κάποια τεχνολογία ανάγνωσης του βαθμού πίεσης.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo