Το ban της απο την Αμερικάνικη κυβέρνηση έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό, παρόλα αυτά, οι επιπτώσεις της όλης διαδικασίας είναι ακόμα άγνωστες, αφού κινούμαστε απο το “οκ δεν έγινε και τίποτα” μέχρι το “ήρθε το τέλος της ” βδομάδα με τη βδομάδα.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως η Huawei(και όχι μόνο, σημειώστε το αυτό) ψάχνουν να βρούν μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στο Android το οποίο παρότι παραμένει ένα ανοιχτό λειτουργικό, ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό απο την .

Αυτό δε συμβαίνει με τον τρόπο που φαντάζεστε, αφού ο πυρήνας του λειτουργικού ειναι μεν Open, αλλα τα περισσότερα απο τα “καλα” κομμάτια του Android, είναι ιδιοκτησία της Google, μεταξύ των οποίων τα Google Services που βασίζουν τη λειτουργία τους πολλές εφαρμογές, και τα Google Apps.

Απο το να ξεκινήσει να φτιάχνει ένα Mobile λειτουργικό απο την αρχή λοιπόν, η Huawei φαίνεται πως στρέφεται στο εξίσου Open λειτουργικό,  Sailfish OS, που έχει δημιουργήσει η Φινλανδική Jolla.

The Smartphone Platform You've Never Heard Of

Για την ακρίβεια, η Huawei προσπαθεί να στηριχθεί στο Aurora OS, ένα ρώσικο fork του Sailfish, το οποίο οπως και η λειτουργικό που βασίζεται, έχει κάποια πολύ συγκεκριμένα πλεονεκτήματα.

Πρώτον, είναι ήδη έτοιμο, που σημαίνει οτι η Κινέζοι μπορούν απλά να χτίσουν πάνω σε αυτό, δεύτερον έχει επικεντρωθεί σε τομείς οπως η ασφάλεια και τα προσωπικά δεδομένα, δύο απο τα κομμάτια που ενδιαφέρουν ολο και περισσότερο τους χρήστες δηλαδή, και -το κυριότερο- μπορεί να τρέξει εφαρμογές Android!

Βέβαια υπάρχουν πολλά εμπόδια ακόμα και σε αυτό το σενάριο, αφού χωρίς εφαρμογές Google, και κυρίως το Play Store, η Huawei είναι αναγκασμένη να χτίσει και ένα ολόκληρο app store, με την εταιρία να έχει ήδη προσεγγίσει Developers για να προσθέσουν τις εφαρμογές τους στο AppGallery, το App Store της Huawei, ενώ υπάρχουν και επαφές με το Aptoide, ως μια εναλλακτική λύση.

Φυσικά, το να φύγει η Huawei απο το Android, είναι Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ λύση που έχουν στα χέρια τους τόσο οι Κινέζοι, όσο και οι άνθρωποι της Google, αφού κανείς απο τους δύο δε θα βγεί κερδισμένος απο μια τέτοια περίπτωση.

Απο τη μία τα Flagships της Huawei με ένα..beta λειτουργικό δεν είναι οτι ακριβώς ονειρεύοντουσαν οι χρήστες των κινητών της, και απο την άλλη, είναι πολύ πιθανό το Android και η Google να βρούν απέναντι τους, ένα ενωμένο μέτωπο απο Κινέζους κατασκευαστές, με μια υλοποιήσιμη ιδέα, αφού το Sailfish και είναι εδώ, και σηκώνει ΠΟΛΥ βελτίωση, που σημαίνει οτι θα μπορούσε άνετα να γίνει μια καλή εναλλακτική, για να βγάλουν τα δεσμά της Google απο πάνω τους.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments