Μια νέα τεχνολογία προστασίας της μπαταρίας κατα τη φόρτιση πρόσθεσε η Oneplus στην τελευταία Beta της Oxygen OS για τα Oneplus 7 και 7 Pro, με το Optimized Charging να έρχεται για να ρυθμίζει τη φόρτιση του κινητού σας αυτόματα, ωστε να μην επιβαρύνεται η μπαταρία σας, με αχρείαστες φορτίσεις.

Για να σταματήσει το φαινόμενο της συνεχόμενης φόρτισης της μπαταρίας το βράδυ, αφού οταν το βάζετε πριν κοιμηθείτε, η μπαταρία σας πάει στο 100% βαριά-βαριά σε 2 ώρες, και μετά βρίσκεται συνεχώς σε μια φαση 99%-100%-99%-100% το νέο Optimized Charging της Oneplus θα χρησιμοποιεί το πρόγραμμα ύπνου σας για να φορτίζει με περισσότερη ασφάλεια τη μπαταρία σας.

Για την ώρα μόνο τα Oneplus 7 και Oneplus 7 Pro με την Open Beta 7 μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Optimized Charging

Έτσι θα φορτίζει το κινητό σας μέχρι το 80% και μετά θα σταματάει την παροχή ρεύματος απο τον φορτιστή. 100 λεπτά πριν σας ξυπνήσετε, η φόρτιση θα ξεκινάει εκ νέου μέχρι να φτάσει στο 100%, οπότε το μεγαλύτερο κομμάτι του βραδινού ύπνου σας, η μπαταρία δε θα φορτίζεται, και πάλι το πρωί θα είναι στο 100%

Όσοι έχετε στο Oneplus 7 ή 7 Pro σας, την Open Beta 7 της OxygenOS , μπορείτε να ενεργοποιήσετε την λειτουργία αυτή απο τις ρυθμίσεις->μπαταρία->Optimized Charging, και με τον καιρό, το Oneplus σας, θα μάθει τη ρουτίνα του ύπνου σας, και πότε το βάζετε/βγάζετε απο τη φόρτιση για βράδυ, ωστε να βελτιώσει αυτή τη λειτουργία.

Σύμφωνα μάλιστα με την δήλωση της εταιρίας, στα σχέδια της είναι το Optimized Charging να μπορεί να ανιχνεύει και άστατα προγράμματα ύπνου, οπως π.χ περιπτώσεις που τα Σαββατοκύριακα αργείτε να κοιμηθείτε, ή να σας ακολουθεί οταν αλλάζετε συχνά ζώνες ώρας λόγο ταξιδιών.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για