Αρχική Ειδήσεις Λογισμικό

Ξεκίνησε η αναβάθμιση των Samsung Galaxy S8 & S8+ σε Android 8.0 Oreo, στην Ευρώπη

0

Αν είστε κάτοχος ενός εκ των Samsung Galaxy S8 και Samsung Galaxy S8+ σας έχω πολύ καλά νέα, αφού παρότι πήρε λίγο παραπάνω απο οτι θα έπρεπε, η αναβάθμιση των δύο συσκευών σε Android 8.0 Oreo, ξεκίνησε σήμερα, με πρώτη στάση, την Ευρώπη, και συγκεκριμένα τις ξεκλείδωτες συσκευές στη Γερμανία.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι πρώτοι τυχεροί, είναι όσοι πήραν μέρος στο Beta Testing της νέας έκδοσης, αφού μπορούν να κατεβάσουν χειροκίνητα το αρχείο του Update, και  να μετατρέψουν την Beta εκδοσή που έχουν μέχρι τώρα σε Stable, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν τη διάθεση του OTA Update όπως όλοι οι υπόλοιποι.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, το Over the air Update, θα ξεκινήσει αρκετά συντηρητικά, και αν όλα πάνε καλά και δεν εμφανιστούν προβλήματα στις πρώτες συσκευές που θα το πάρουν, η διάθεση θα επιταχυνθεί, με την διαδικασία όμως να υπάρχει περίπτωση να κρατήσει ακόμα και μήνα(μήνες).

Η αναβάθμιση από Beta χρειάζεται 500mb στη συσκευή σας, ενώ η κανονική, θα απαιτεί 1 GB κενού χώρου για να ολοκληρωθεί, αφού οι αλλαγές που φέρνει η Samsung στα δύο κινητά είναι αρκετές.

Τόσο σε επίπεδο λογισμικού, αφού το Android 8.0 έχει αρκετές βελτιώσεις και νέες λειτουργίες , όπως το PiP Mode , την νέα «έξυπνη» επιλογή κειμένου, και τις βελτιωμένες ειδοποιήσεις, όσο και σε ότι αφορά το Skin της Samsung, αφού το νέο «Experience 9.0 UI» έρχεται με βελτιωμένο πληκτρολόγιο, αναβαθμισμένη Bixby, και πρόσθετες λειτουργίες μέσω του DeX

To νέο Update αναβαθμίζει και το Security Patch, σε αυτό το Φεβρουαρίου.

Κάπου εδώ είναι η ώρα που θα ρίξουμε στοιχήματα για το πόσο γρήγορο θα σταματήσει το πρώτο κύμα της OTA επειδή θα προκύψουν προβλήματα. Εγώ ποντάρω στο «λιγότερο απο μια εβδομάδα» που νομίζω οτι ο ΟΠΑΠ το δίνει 1.10. Μακάρι να πάω κουβά, και να πάνε ολα καλα.

Για όλους εσάς τους συνωμοσιολόγους όμως, έχω να πώ οτι η Samsung έχει δώσει κωδική ονομασία G955XXU1CRAP στο update. Ναι, G955XXU1CRAP.