Θα έχετε παρατηρήσει και εσείς, οτι τον τελευταίο καιρό οι ναυαρχίδες, έχουν φτάσει σε δυσθεώρητες τιμές, κυρίως λόγο της πολύ μεγάλης αύξησης των επι μέρων περιφερειακών, οπως τα SoC, τα 5G Modems, και οι κάμερες, που γίνονται όλοένα και πιο εντυπωσιακές, και φυσικά πιο ακριβές.

Πολλές εταιρίες όμως, προσπαθούν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά, αφού τα 1000€ και τα 1400€ δεν είναι τιμές που μπορεί να ακολουθήσει μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού, οπότε η κίνηση της Qualcomm να κυκλοφορήσει τον Snapdragon 865 με ανεξάρτητο 5G Modem, αναγκάζει πολλούς απο τους κατασκευαστές να κάνουν δεύτερες σκέψεις για κυκλοφορία των συσκευών τους, με το κορυφαίο SoC της εταιρίας.

Αυτό ειναι ακόμα μεγαλύτερο θέμα, απο τη στιγμή που αρκετοί δεν καίγονται τόσο να “σπρώξουν” την τεχνολογία του 5G, αφού που στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, είναι ακόμη στα σπαργανα.

Έτσι την ώρα που, το επίσης, 5G enabled, Snapdragon 765/765G, έρχεται με ενσωματωμένο 5G Modem, όσοι επιλέξουν το High end SD 865, θα πρέπει να φορτωθούν το κόστος αλλά και τα παράπλευρα έξοδα(χώρος, κατανάλωση ενέργειας, έκλυση έξτρα θερμότητας) κάτι που ανεβάζει το κόστος παραγωγής, και άρα την τελική τιμή του προϊόντος, αρκετά.

Αυτός είναι και ο λόγος, που όλο και περισσότερες εταιρίες αποφάσισαν, ή σκέφτονται σοβαρά, να αφήσουν εκτός τον 865 απο τα σχέδια τους.

Ήδη το κορυφαίο Nokia για φέτος, το Nokia 8.3, έρχεται με τον Snapdragon 765, ενώ οπως όλα δείχνουν τόσο το LG G9, όσο και το Pixel 5, θα ακολουθήσουν τον δρόμο των “Super ποιοτικών upper mid range” με τον 765 στο εσωτερικό τους, και όχι την κορυφαία επιλογή, δηλαδή τον 865.

Nokia 8.3 5G - Elevate your creativity

Τέλος σας θυμίζω, οτι σε αντίθεση με τα περασμένα χρόνια, η Mediatek, μετά το πολύ επιτυχημένο πείραμα με τον G90T του Redmi Note 8 Pro, έχει τον εξαιρετικό στα χαρτιά Dimensity 1000, που θα μπορούσε να οδηγήσει πολλούς κατασκευαστές στην αγκαλιά του, αφού προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις και έχει και ΠΑΡΑ πολύ καλή τιμή!

Ήδη, σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε, το βασικό μοντέλο του 8, θα κυκλοφορήσει με επεξεργαστή της Mediatek στο εσωτερικό του, μια συνεργασία που μπορεί να ανοίξει πολλές πόρτες.

MediaTek Dimensity 1000 Vs Snapdragon 765G

Απο την μία, οι παραδοσιακές ναυαρχίδες, είναι ήδη εκτός Budget για το τεράστιο ποσοστό των υποψήφιων αγοραστών, σε μια αγορά που έχει πραγματοποιήσει ΤΕΡΑΣΤΙΑ βουτιά το τελευταίο διάστημα, απο την άλλη όμως, αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μπορούμε να βρούμε πολύ καλές συσκευές με πολύ λιγότερα χρήματα.

Αν σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία μπουν παίκτες όπως LG, Google, Sony και Nokia, τότε ίσως και να μην έχουν πλέον σημασία οι τιμές των ναυαρχίδων.

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για