Η Mercedes ενσωματώνει το ChatGPT στο infotainment σύστημά της για να γίνουμε όλοι μας Ιππότες της Ασφάλτου!

0

Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, πολλές εταιρείες ενσωματώνουν σιγά-σιγά δυνατότητες AI στις υπηρεσίες τους, αλλά το ChatGPT στα αυτοκίνητα δεν είναι κάτι που πολλοί θα το είχαν στο μυαλό τους.

Ωστόσο, η Mercedes-Benz κάνει ακριβώς αυτό, καθώς η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα τη συνεργασία της με το ChatGPT για την ενίσχυση του MBUX Voice Assistant, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε διάφορες συζητήσεις με ανθρώπινο τρόπο!

Λανσαρισμένο ως μέρος ενός προγράμματος δοκιμής, ο νέος φωνητικός βοηθός θα είναι διαθέσιμος σε πάνω από 900.000 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες εξοπλισμένα με το σύστημα ψυχαγωγίας MBUX της Mercedes-Benz. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να γραφτούν στο πρόγραμμα απλώς λέγοντας: “Γεια σου Mercedes, θέλω να συμμετάσχω στο πρόγραμμα δοκιμής”, αρχίζοντας από τις 16 Ιουνίου.

Παρόλο που η ενσωμάτωση του ChatGPT στα αυτοκίνητα μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστη, είναι ένα λογικό βήμα προόδου για τη Mercedes που θέλει να αναβαθμίσει τον φωνητικό βοηθό της χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο γλώσσας AI.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, αντί να βασίζεται σε συγκεκριμένες φράσεις για την ενεργοποίηση λειτουργιών, οι οδηγοί μπορούν τώρα να συμμετέχουν σε διάλογο που θα είναι πάρα πολύ κοντά στην ανθρώπινη συζήτηση, εξασφαλίζοντας μια πιο διαισθητική και φιλική προς τον χρήστη εμπειρία.

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα; Ω ΝΑΙ, ειδικά για όσους από εμάς θυμόμαστε ακόμα τον περίφημο ΚΙΤ, ή αλλιώς ιππότη της ασφάλτου (knight rider). Οι νέες γενιές ας ψάξουν στο youtube σχετικά!

Συνεχίζοντας, να πούμε ότι είτε οι χρήστες χρειάζονται πληροφορίες σχετικά με τον προορισμό τους, μια συνταγή για γιουβαρλάκια βρε αδερφέ, ή απαντήσεις σε περίπλοκα ερωτήματα, όπως αν τα γεμιστά πρέπει ή όχι να έχουν κιμά,  ο ενισχυμένος φωνητικός βοηθός θα παρέχει ολοκληρωμένες απαντήσεις, επιτρέποντας στους οδηγούς να κρατούν τα χέρια τους στο τιμόνι και τα μάτια στο δρόμο.

Ένα βίντεο επίδειξης από το Electrek παρουσίασε πώς το MBUX χρησιμοποίησε και την οθόνη του ταμπλό και τη φωνή εν πλω για να παράσχει απαντήσεις. Για παράδειγμα, όταν ένας χρήστης ρώτησε το AI για τις καλύτερες παραλίες στην πόλη, εμφάνισε μια λίστα με κοντινές παραλίες και πρότεινε δραστηριότητες όπως το σέρφινγκ.

Πάντως, ενώ η ενσωμάτωση του ChatGPT στα αυτοκίνητα της Mercedes ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες, ειδικοί του κλάδου έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την προστασία δεδομένων. Ωστόσο, η Mercedes έχει αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες εξηγώντας τη συνεργασία της με τη Microsoft, η οποία διασφαλίζει ότι τα δεδομένα της συζήτησης αποθηκεύονται με ασφάλεια στο Mercedes-Benz Intelligent Cloud.

Επιπλέον, η εταιρεία τονίζει επίσης ότι διατηρεί πλήρη έλεγχο σε όλες τις διαδικασίες ΤΠ, διασφαλίζοντας την προστασία των δεδομένων των πελατών από κατάχρηση και παραβιάσεις δεδομένων.

Nikos Ber
Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo