Νέα πατέντα από την Xiaomi για foldable smartphone που προσφέρει οθόνη με σχεδόν 100% screen-to-body-ratio!

0

Τα foldables κινητά δεν έχουν γίνει – ακόμα τουλάχιστον – τόσο διαδεδομένα ανάμεσα στους δισεκατομμύρια χρήστες εκεί έξω, όμως δεν χωρά αμφιβολία ότι προς τα εκεί οδεύει το πράμα.

Μεγάλες εταιρείες, όπως η Xiaomi και όχι μόνο, πατεντάρουν, μελετούν και επενδύουν χρήμα στα foldable κινητά. Πρόσφατα μάλιστα, η Xiaomi κατέθεσε νέα πατέντα ευρεσιτεχνίας.

Αυτή αφορά σε ένα νέο “flexible screen module” με το σπουδαίο χαρακτηριστικό της οθόνης αυτής να είναι ότι προσφέρει σχεδόν 100% screen-to-body-ratio!

Ο αριθμός πρωτοκόλλου της πατέντας αυτής είναι CN112839115A και σύμφωνα με το ITHome μαζί με την πατέντα η Xiaomi μοιράστηκε και ορισμένες λεπτομέρειες της νέας τεχνολογίας.

Μιλάμε για δύο περιοχές ή καλύτερα δύο οθόνες μαζί με τον ειδικό μηχανισμό, ενώ στη δεύτερη οθόνη υπάρχει και χώρος για την κάμερα.

Αυτή, η κάμερα, μετακινείται μαζί με το μηχανισμό και μέσω αυτής της μετακίνησης η δεύτερη οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονική μπροστινή οθόνη, ενώ παράλληλα δύναται και να φέρει στο προσκήνιο την κάμερα για να βγάζετε φωτογραφίες.

Στην πράξη είναι πολύ λιγότερο περίπλοκο απ’ ότι είναι να το περιγράψεις.

Με τον ίδιο τρόπο, το πατενταρισμένο αυτό foldable κινητό θα έχει το ίδιο σύστημα καμερών και μπροστά. Έτσι, όταν δεν θα θέλουμε να βγάλουμε selfies, τότε είναι που η οθόνη θα έχει σχεδόν 100% screen-to-body-ratio!

Δυστυχώς, πέρα από αυτή τη δυσνόητη περιγραφή του μηχανισμού, δεν έχουμε κάτι άλλο να σας δείξουμε. Σε φωτό ένα πράγμα. Άλλωστε οι πληροφορίες τώρα είναι ελάχιστες.

Άλλωστε, όπως λέμε πάντα σε τέτοιου είδους ειδήσεις, ακόμα δεν είναι 100% βέβαιο ότι η Xiaomi δουλεύει πάνω σε ένα τέτοιο εμπορικό μοντέλο, ή απλά παρουσιάζει πατέντες για να είναι καλυμμένη.

Nikos Ber
Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo