Μπορεί όπως είπαμε, το Mobile τμήμα της Sony να παραπαίει, αλλα αυτό με τις Mobile κάμερες πάει απο κορυφή σε κορυφή.

Λίγα χρόνια μετά τον πρώτο αισθητήρα με On-Chip RAM, που επέτρεψε στα κινητά της(και στη συνέχεια των ανταγωνιστών της, που την αντέγραψαν) να τραβούν Super Slow Motion Video ακόμα και με 960FPS, η Sony επιστρέφει, προσθέτοντας πάνω στον αισθητήρα της.. έναν επεξεργαστή!

O νέος Super Intelligent IMX500 έρχεται με stacked σχεδιασμό, που περιλαμβάνει έναν αισθητήρα (1/2.3″, 12.3MP και pixel 1.55μm) πάνω στο οποίο κάθετε ένα A.I. Chip που κατασκευάζει η Sony.

Ο νέος αυτός αισθητήρας μπορεί να καταγράψει 4K Video στα 60 FPS, αλλα αυτό που τον κάνει εντυπωσιακό είναι χρειάζεται μόλις 3.1 miliseconds για να αναλύσει αυτό που βλέπει! Χωρίς την βοήθεια από κάποιο επεξεργαστή στη συσκευή ή στο Cloud.

Για την ακρίβεια μπορεί να εξάγει τα μεταδεδομένα του στόχου του και να τα στείλει για επεξεργασία, χωρίς καν να τραβήξετε φωτογραφία.

Σύμφωνα με την Sony, αυτού του νέου τύπου αισθητήρες, έχουν το πλεονέκτημα της ασφάλειας, αφού τα δεδομένα της φωτογραφίας δεν βγαίνουν ποτέ εκτός του Chip.

Ο νέος αισθητήρας της Sony, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις και με διαφορετικές εφαρμογές. Ένα απλό παράδειγμα είναι η χρήση του IMX500 στο αυτοκίνητο εκεί που θα στοχεύει τον οδηγό, και αν αντιληφθεί ότι ο οδηγός δεν έχει την προσοχή του στο δρόμο, ή κοιμάται, στέλνει ηχητική ειδοποίηση.

Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και τώρα, με βοήθεια εξωτερικού επεξεργαστή, o οποίος λάμβανε τα δεδομένα από την κάμερα και τα επεξεργαζόταν, αλλά με τη χρήση του ΙΜΧ500, γίνεται πολύ πιο απλή, λιγότερες πιθανότητες λάθους, και φυσικά πιο φτηνά, αφού δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για εξωτερικό επεξεργαστή.

Η Sony πιστεύει οτι ο αισθητήρας της θα βρει μεγάλη εφαρμογή και στα καταστήματα, αφού με τη χρήση του, θα μπορούν να καταμετρούνται όσοι περνάνε τις πόρτες, να τσεκάρει το στοκ στα ράφια, και πότε τελειώνει, ή να ελέγχει ποια σημεία τραβάνε τον περισσότερο κόσμο.

Φυσικά τέτοιες χρήσεις, όπως και εφαρμογές ώς κομμάτι του Smart Home, οπου ως μέρος ενός έξυπνου ηχείου, τύπου Alexa, θα μπορεί να ξεχωρίσει ποιος δίνει την εντολή, εγείρουν σημαντικά ζητήματα για τη διασφάλιση προσωπικών δεδομένων, αφού κάλλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για Face Recognition, για έλεγχο εργαζομένων, και για πολλούς ακόμα λόγους, που δε θέλω ούτε να φανταστώ.

Εκεί που μάλλον θα αργήσετε να δείτε τον νέο αισθητήρα της Sony πάντως, είναι σε κινητό τηλέφωνο, αφού σκέτος θα κοστίζει περίπου 100 δολλάρια, ενώ η LGA έκδοση θα φτάνει τα 190 δολλάρια, την ώρα που οι δυνατότητες της, έχουν ελάχιστες εφαρμογές στο κινητό σας.

Intelligent Vision Sensor

Η Sony σπρώχνει την τεχνολογία των Mobile αισθητήρων για ακόμα μια φορά, και στην περίπτωση του Intelligent Vision Sensor, ίσως έχουμε ένα σημείο κλειδί στην ιστορία της τεχνολογίας, αφού πλέον οι κάμερες είναι έξυπνες.

Δεν θα χρειάζεται να περιορίζονται μόνο στην λειτουργία της όρασης, αφού οι νέες κάμερες της Sony μπορούν να σκεφτούν για την πάρτυ τους, να αντλήσουν δεδομένα, και να τα επεξεργαστούν, χωρίς τη βοήθεια κανενός, και αυτό είναι επαναστατικό και τρομακτικό ταυτόχρονα.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments