Οδηγός επιβίωσης : Singles Day, Black Friday & Cyber Monday 2023!

0

Πρώτη εβδομάδα Νοεμβρίου αγαπητοί αναγνώστες, ενός μήνα που εκτός απο την ονομαστική μου εορτή που κανονικά έπρεπε να είναι αργία στην Κίνα με τόσα που μου έχουν κάνει τα λαμόγια, έχουμε μπροστά μας τρία από τα μεγαλύτερα εκπτωτικά events του χρόνου. Μάλλον τα μεγαλύτερα δηλαδή.

Θα τα πάρουμε με τη σειρά, θα σας εξηγήσω τι ακριβώς παίζει στο καθένα, και μετά θα σας δώσω και μερικές οδηγίες/συμβουλές για αυτές τις μέρες, γιατί έρχεται ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ πληροφοριών, προσφορών, και δήθεν προσφορών τις επόμενες εβδομάδες.

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση για το τι σας περιμένεις, κάντε ένα ζεστό τσαγάκι, και ξεκινήστε το διάβασμα.

Singles Day – 11/11/2023

Τι είναι;

Σε αντίθεση με τις άλλες δύο, η Singles Day, η Μπακουρομέρα, η ημέρα που ο Τσου αγάπησε τον Τσού,  είναι καθαρά Κινέζικη “γιορτή”.

Την ημέρα που το ημερολόγιο δείχνει μόνο άσους στην ημερομηνία, δηλαδή 11/11 ΚΑΘΕ μπάκουρος Κινέζος, και μπουκάλα Κινέζα, έχουν έθιμο να πάνε να ακουμπάνε ένα μισθό για να πάρουν δώρο στους εαυτούς τους, και να πνίξουν τον πόνο τους.

Μπορεί σαν λογική να σας φαίνεται αστεία, αλλα η αλήθεια είναι οτι η περίοδος αυτή ειναι απο τους μεγαλύτερους καταναλωτικούς οργασμούς, με το Alibaba να φτάνει 24.5 δις δολάρια έσοδα το 2017, και με το JD.com να κερδίζει άλλα 19 δις δολάρια!

Γιατί σας νοιάζει:

Φυσιολογικά δε θα έπρεπε να σας απασχολεί, αλλα μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για κινεζικη γιορτή, οπότε καταστήματα οπως το Banggood, το Geekbuying, και φυσικά το Aliexpress, κάνουν ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ και ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές.

Για την ακρίβεια, αυτή είναι η περίοδος που τα καταστήματα αυτά κάνουν τις μεγαλύτερες προσφορές τους, οι οποίες συνήθως απλώνονται και σε μερικές ημέρες πριν και μετά, και δεν αφορούν μόνο την 11/11.

Ειδικά μετά τις αλλαγές στα τελωνεία, μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα μέχρι και 150€ πληρώνοντας μόνο το ΦΠΑ από το Aliexpress, οπότε μπορείτε να βρείτε ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑ πραγματάκια σε τρομερές τιμές αυτή την περίοδο.


Black Friday 24/11/2023

 

Τι είναι;

Το πιθανότερο είναι πως πλέον ξέρετε τι εστί Black Friday. Για την ιστορία, να σας πω ότι όπως η Singles Day είναι Κινέζικο έθιμο, η Black Friday, είναι Αμερικάνικο, και αφορά το ξεστοκάρισμα σε απίστευτες τιμές που γίνεται από τα φυσικά καταστήματα της χώρας την επόμενη Παρασκευή μετά την ημέρα των Ευχαριστιών.

Φέτος αυτή η ημερομηνία είναι η 24η Νοεμβρίου.

Οι προσφορές της Black Friday, συνήθως είναι για πολύ περιορισμένο Stock, και όπως είπαμε πολύ συχνά αφορούν ξεστοκάρισμα παλαιότερων μοντέλων, κάτι που ΦΥΣΙΚΑ δε χρειάζεται να σας απασχολεί αν η τιμή είναι σωστή. Επίσης πάρα πολλές προσφορές είναι διαθέσιμες μόνο στα φυσικά καταστήματα, κάτι που δημιουργεί ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ουρές, που στην Αμερική φτάνουν σε σημείο ξυλοδαρμού μεταξύ πελατών. Για μια τηλεόραση. Όχι, αλήθεια.

Γιατί σας νοιάζει:

Σας νοιάζει κυρίως, επειδή παρότι αμερικάνικο έθιμο, η Black Friday έχει επεκταθεί και στην χώρα μας τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια, με πάρα πολλές προσφορές να γίνονται αυτές τις ημέρες από τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής.

Φυσικά πάρα πολλές προσφορές θα βρείτε από Amazon και Ebay, που παίρνουν ΠΟΛΥ ενεργό μέρος στην μαυροΠαρασκευή, ενώ δεν μένουν έξω από το χορό ούτε τα μεγάλα Κινεζοκαταστήματα, οπως τα Banggood και Geekbuying.


Cyber Monday 27/11/2023

Τι είναι;

Τέλος έχουμε την Cyber Monday, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρα η επέκταση της Black Friday για τα ψηφιακά καταστήματα. Η “γιορτή” αυτή έγινε για πρώτη φορά το 2005, και έρχεται πάντα την Πρώτη Δευτέρα μετά την Black Friday.

Και σαν Event, αλλα και σαν προσφορές , αυτές της Cyber Monday σπάνια φτάνουν το επίπεδο των άλλων 2 event, παρόλα αυτά δε σημαίνει ότι πρέπει να τις προσπεράσετε και τελείως, γιατί ειδικά απο Amazon τα τελευταία δύο χρόνια είχα βρει πολύ καλές προσφορές, που δεν είχαν εμφανιστεί στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις.

Γιατι σας νοιάζει;

Πρακτικά για τους ίδιους λόγους με την Black Friday, μόνο που εδώ δεν έχει ξύλο στην πόρτα του Κωτσόβολου. Αν βρείτε κάτι ενδιαφέρον εδώ, θα το αγοράσετε απο την άνεση της καρέκλας σας. Η μόνη πιθανότητα να φάτε ξύλο, είναι από τη γυναίκα σας, όταν έρθουν τα κουτιά.


Αφού είδαμε λοιπόν το τι και πότε θα συμβεί τον επόμενο μήνα, πάμε σε μερικά ΠΟΛΥ σημαντικά tips που έχω να σας δώσω, με ορισμένες συμβουλές που βγαίνουν σε μεγάλο μέρος μέσω της εμπειρίας μου με αυτού του είδους τα Sales. Δεν είναι τεράστια, αλλα κάτι έχω καταλάβει και εγώ 🙂

1.Φτιάξτε λίστα.

Αν έχετε σκοπό να αγοράσετε πραγματάκια στην τριπλέτα αυτή των Events, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε μια λίστα με το τι θέλετε, και μέχρι ΠΟΣΑ θέλετε να δώσετε για το κάθε αντικείμενο στην λίστα. Ακόμα πιο εύκολο ειναι αν χωρίσετε αυτά που θέλετε σε “ΘΕΛΩ” και σε “ΑΝ ΤΑ ΒΡΩ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΙΣΩΣ ΘΕΛΩ”.

Εννοείται πως αυτή η λίστα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 4-5 αντικείμενα. Κάντε το και θα δείτε πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σας.

2. Μη μασάτε απο “σουπερ ουάου εκπτώσεις 850%”

Αυτές οι τρεις, είναι εκπτώσεις. Όπως όλες οι άλλες εκπτώσεις, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο, να φουσκώνει η τιμή ενός προϊόντος πριν μπει σε τιμή έκπτωσης.

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία του Skroutz ή του Kimovil για το ιστορικό της τιμής τους, για να έχετε ένα δείγμα αν έχει πέσει ξανα τόσο χαμηλά, και ποια είναι η φυσιολογική τους τιμή.

Πλέον έχουμε ένα Ιστορικό τιμής για χιλιάδες προϊόντα και εδώ στο Angroid.gr που τρέχει για πάνω από δύο χρόνια, οπότε μπορείτε να έχετε μια καλή εικόνα για την αυξομείωση της τιμής και σε Gadgeτάκια από τα Κινεζοκαταστήματα!

3. ΑΝ βρείτε αυτό που θέλετε, σε τιμή που ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ, το αγοράζετε.

Αν βρείτε ΆΥΡΙΟ ένα κινητό που σας κάνει σε καλή τιμή, δε θα περιμένετε την Singles Day, αν το βρείτε την Singles Day σε καλή τιμή ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ από το μυαλό σας το “ελα μωρέ μπορεί να πέσει χαμηλότερα στην Black Friday” να ξέρετε ότι 99,5% ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ.

Αν βρείτε κάτι που χρειάζεστε σε καλή τιμή, μην το αφήσετε για παρακάτω, γιατί σχεδόν σίγουρα το χάσατε.

4. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΛΥ

Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τις αγορές σας από Κίνα, και είναι σε άμεση συνάρτηση με το παραπάνω. Να ξέρετε ότι από την Singles Day και μετά, ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ταχυδρομικό σύστημα τρώει τέτοιο ζόρι που συνήθως καταρρέει.

Δεν είναι καθόλου παράξενο να αγοράσετε κάτι την Black Friday και να το πάρετε τέλος Ιανουαρίου, και αυτό θα πρέπει να το ξέρετε από τώρα.

Οπότε αξίζει να δώσετε 10€ παραπάνω για να το πάρετε πριν αρχίσει ο πανικός, παρα να ελπίζετε σε 10€ έκπτωση για να περιμένετε κανα δίμηνο.

5. Για τα κινέζικα καταστήματα οι “καλές” εκπτώσεις, είναι την Singles Day.

Σας το είπα και πιο πάνω, αλλα το ξαναλέω για να το εμπεδώσετε. Αν έχετε βάλει κάτι στο μάτι απο Aliexpress/Banggood/Geekbuying και τα υπόλοιπα κινεζοσουπερμαρκετ, οι εκπτώσεις που πρέπει να περιμένετε, είναι αυτές της μπακουρομέρας.

Οι Black Friday/Cyber Monday, είναι συνήθως συμπληρωματικές προσφορές, και είναι λιιιιγο πιο χαμηλές απο τις χαμηλότερες τιμές που έχει παίξει τελευταία το κάθε αντικείμενο, απλά είναι όλες μαζί μαζεμένες.

6. ΔΕΝ θα βρείτε τιμές ξεπούλημα.

Σε αντίθεση με ότι σας διαφημίζουν, οι προσφορές αυτό το διάστημα που ειναι “ξεπούλημα” θα ειναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στην πράξη, θα βρείτε πολλά προϊόντα, στην καλύτερη, ή λίγο χαμηλότερα απο την καλύτερη τιμή που έχουν τον τελευταίο χρόνο, απλά θα τα βρείτε σε προσφορά χιλιάδες προϊόντα, οπότε είναι πιο πιθανό να βρείτε κάτι που ψάχνετε σε ΠΟΛΥ καλή τιμή. Όχι 50% κάτω. Απλά φτηνότερα απο ότι θα το παίρνατε κάποια άλλη στιγμή μέσα στο έτος.

7. Ακολουθήστε μας στο Facebook και το Telegram

Αυτές τις ημέρες, οι προσφορές έρχονται με ρυθμό πολυβόλου, και όπως σας ξαναείπα, πολλές φορές αφορούν περιορισμένο αριθμό κομματιών. Αυτή τη χρονιά είμαστε δύο, οπότε θα μπορέσουμε να καλύψουμε πολύ μεγαλύτερο κομμάτι των προσφορών, απο ολες τις πηγές.

Επειδή όμως όλα αυτά είναι δύσκολο να γίνουν άρθρα, οι δύο βασικές πηγές άμεσης ενημέρωσης θα είναι το Facebook Page του Angroid.gr και το κανάλι μας στο Telegram. Ειδικά το δεύτερο προσφέρει ΑΜΕΣΗ ενημέρωση, οπότε αν θέλετε να τα μαθαίνετε πρώτοι, κατεβάστε το Telegram και προσθέστε το Angroid.gr.

Αυτές λοιπόν είναι οι συμβουλές που σας έχω για τις επερχόμενες μαζεμένες εκπτώσεις. Βάλτε τις ανάγκες σας σε μια σειρά, μην τσιμπάτε απο υπερπροσφορές μόνο στο όνομα, και ψωνίστε υπεύθυνα. Το ζήτημα είναι να εκμεταλλευτείτε εσείς τα μαγαζιά και τις μειωμένες τιμές, όχι να εκμεταλλευτούν τα μαγαζιά εσάς.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo