Πολλοί θα έχετε διαβάσει πολλά αυτό το διάστημα, από διάφορα site για το ότι το Banggood σταμάτησε να στέλνει με Priority Direct Mail διάφορα προϊόντα του.

Εμείς από την πλευρά μας, περιμέναμε να συνεννοηθούμε με τους Κινέζους σε υπεύθυνες θέσεις για να σχηματίσουμε μια καλύτερη εικόνα, προτού σας ενημερώσουμε.

Τώρα, αυτή η ώρα – της ενημέρωσης δλδ – έφτασε. 😛

Κατ’ αρχάς πρέπει να παραδεχτώ ότι ο Άγγελος μου τα έλεγε, αλλά εγώ δεν τον πίστευα, για το ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να συνεννοηθείς στα αγγλικά με έναν Κινέζο.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα προηγούμενα χρόνια αυτό ήταν 10 φορές πιο δύσκολο. Όμως τα καταφέραμε και ιδού τι μας αποκάλυψαν.

Η αποστολή με Priority Direct Mail έχει διακοπεί προσωρινά αυτό το διάστημα, διότι το Banggood είναι σε διαπραγματεύσεις με το τελωνείο, προφανώς στην Ολλανδία, όπου και γίνεται ο πρώτος εκτελωνισμός των πακέτων μας.

Οι άνθρωποι του Banggood προσπαθούν να πετύχουν καλύτερες συμφωνίες, προς συμφέρον δικό μας αλλά και – φυσικότατα – δικό τους.

Έτσι, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, δεν θα στέλνει με PDM tablets και smartphones.

Όλα τα υπόλοιπα προϊόντα του δεν επηρεάζονται από αυτή την κατάσταση και οι αποστολές τους με PDM συνεχίζονται κανονικά.

Από την άλλη, πρέπει να σημειώσουμε ότι με κάποιον τρόπο οι Κινέζοι έχουν καταφέρει ορισμένα tablet και κινητά να τα στέλνουν με PDM.

Όπως αυτό εδώ για παράδειγμα.

Έτσι, όποτε βρίσκουμε κάτι αντίστοιχο και το θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε την παραγγελία με Priority Direct Mail.

Επ’ ευκαιρίας, ρωτήσαμε για μια ακόμη φορά για το τι παίζει με το EU Priority του Banggood και μας επανέλαβαν αυτό που οι πιο παλιοί θα γνωρίζετε ήδη:

Το EU Priority δεν είναι 100% βέβαιο ότι δεν θα σταματήσει τελωνείο. Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει, ειδικά αν το πακέτο μας είναι αρκετά ογκώδες.

Αν συμβεί αυτό, τότε εμείς πληρώνουμε από την τσέπη μας ΟΛΑ τα έξοδα που θα μας ζητήσει το τελωνείο, χωρίς δεύτερη κουβέντα και κρατάμε τις αποδείξεις.

Στη συνέχεια επικοινωνούμε με το Banggood, το οποίο θα μας γυρίσει όλα τα λεφτά πίσω, με εξαίρεση τα τέλη εκτελωνισμού. Αυτά, για προϊόντα περίπου στα 100-150$ είναι 15 ευρώ και ανεβαίνουν όσο ανεβαίνει το κόστος της παραγγελίας μας.

Αυτά… 🙂

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για