Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Google θα παράγει smartphones στην Ινδία!

Τα τελευταία χρόνια η Google κατασκευάζει και συναρμολογεί τα smartphones της κυρίως στην Κίνα και κάποια στο Βιετνάμ. Όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Ο Αμερικανικός κολοσσός φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να μεταφέρει την παραγωγική διαδικασία από την Κίνα στην Ινδία, λόγω κυρίως των περιορισμών από τον covid.

Βέβαια, ένας ακόμα σοβαρός λόγος είναι και οι γεωπολιτικές εντάσεις ανάμεσα σε Αμερική και Κίνα το τελευταίο διάστημα και κάπως έτσι φαίνεται ότι έχει παρθεί αυτή η απόφαση.

Μάλιστα είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Google ποτέ δεν είχε παραγωγική διαδικασία στην Ινδία και αν το αποφασίσουν κάτι τέτοιο θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα λοιπόν, η Google έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με επιχειρήσεις στη χώρα και παίρνει προσφορές.

Ο όγκος της παραγωγής της θέλει να είναι 500.000 με 1.000.000 Pixel κινητά κάτι που σημαίνει ότι στην Ινδία θα κατασκευάζεται το 10-20% της ετήσιας παραγωγής των κινητών της.

Μάλιστα η Αμερικάνικη εταιρεία θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολλάρια στη χώρα στα επόμενα χρόνια. Χρήματα που θα έπαιρναν σε διαφορετική περίπτωση Κινέζικες εταιρείες.

Το άλλο καλό – για τους κατοίκους της Ινδίας τουλάχιστον – είναι ότι μάλλον οι τιμές των Google Pixel κινητών στη χώρα θα πέσουν. Μέχρι σήμερα αποτελούν από τα πιο ακριβά κινητά που μπορεί να αγοράσει κανείς εκεί.

Αλλά και η Google θα είναι κερδισμένη, αφού ακούγεται ότι δεν θα πληρώνει το 22% τελωνειακό φόρο εισαγωγών κι έτσι θα μπορεί να προσφέρει μια πιο ανταγωνιστική τιμή για το κινητό της.

Επιπλέον, με την κίνηση αυτή η Google θα κερδίσει και θα εδραιωθεί σε μια τεράστια αγορά, με στόχο να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις της στη χώρα.

Τα Pixel 7 θα παρουσιαστούν παγκοσμίως στις 06 Οκτωβρίου, σε λιγότερο από ένα μήνα πια και ίσως αυτά να είναι τα πρώτα κινητά της Google που θα κατασκευάζονται στην Ινδία.

Από την άλλη, δεν αποκλείεται ακόμα και το λανσάρισμά τους να γίνει στην Ινδία, κάτι που πραγματικά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν τελική συμβεί.

[Πηγή]

Nikos Ber
Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo
Enable registration in settings - general