Ένα νέο ρομπότ έκανε την εμφάνισή του και συμβάλλει στην παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης του κορονοϊό!

Το νέο αυτό ρομπότ έχει εντοπιστεί σε νοσοκομεία, όπου και βοηθάει στην απολύμανσή τους καταστρέφοντας τον κορονοϊό μέσα σε 2 λεπτά!

Ένα τέτοιο ρομπότ θα μπορούσε να βοηθήσει τα μέγιστα στο να διώχνει τον ιό σε μέρη όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Το ρομπότ αυτό ανήκει στην Xenex Disinfection Services που έχει την έδρα της στο Τέξας και η οποία ανακοίνωσε ότι το ρομπότ της πέρασε με επιτυχία όλα τα τεστ.

Το εν λόγω ρομπότ κυκλοφορεί και στην Ιαπωνία από διαφορετική εταιρεία, την Terumo.

Έχει τη δυνατότητα εκπομπής υπέρυθρου φωτός σε μήκος κύματος 200 και 312 νανομέτρων, που απολυμαίνει κρεβάτια, πόμολα από πόρτες και πολλές ακόμη επιφάνειες που χρησιμοποιούνται συχνά από ανθρώπους.

Μέσα σε διάστημα 2 ή το πολύ 3 λεπτών, οι υπεριώδεις ακτινοβολία του καταστρέφουν τον κορονοϊό ή τον αφήνουν ανίκανο να λειτουργήσει κανονικά.

Το ρομπότ αυτό έχει φανεί αποτελεσματικό τόσο σε βακτήρια που έχουν υψηλό ποσοστό ανθεκτικότητας σε φάρμακα, όσο και κατά του Ebola.

Το ρομπότ, με την κωδική ονομασία LightStrike, για την ώρα υπάρχει σε μόλις 500 εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο.

Η Ιαπωνική Terumo έχει τα δικαιώματα διανομής του σε όλο τον κόσμο και το προσφέρει στην τιμή των (περίπου) 140.000 ντόλαρς.

Φαντάζομαι ότι (εφόσον όντως είναι τόσο αποτελεσματικό) παρά την υψηλή του τιμή, πολλά νοσοκομεία – και όχι μόνο – θα σπεύσουν να αποκτήσουν ένα τέτοιο, μέχρι να υπάρξει αποτελεσματική θεραπεία κατά του κορονοϊού.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments