Σε περισσότερες συσκευές θα έρθει σύντομα η λειτουργία ανίχνευσης τροχαίου ατυχήματος των Pixel.

0

H λειτουργία ανίχνευσης τροχαίου ατυχήματος είναι ένα απο Features του Personal Safety App, των Google Pixel, το οποίο μπορεί να καταλάβει πότε έχετε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, και να ζητήσει αυτόματα βοήθεια απο τις επαφές σας, ή τις αρχές, ακόμα και αν εσείς δεν είστε σε θέση να το κάνετε εσείς.

Το Car Crash Detection χρησιμοποιεί διάφορους αισθητήρες της συσκευής σας, όπως το επιταχυνσιόμετρο , και όταν αντιληφθεί ότι μπορεί να έχετε εμπλακεί σε ατύχημα, σας προβάλει ένα μήνυμα ότι πρόκειται να ζητήσει βοήθεια απο τις επαφές ασφαλείας που έχετε ορίσει.

Αν δεν είστε σε θέση να απορρίψετε την κλήση, το κινητό ειδοποιεί τις αρχές (στην Αμερική) δίνοντας το στίγμα και την ώρα που έγινε το ατύχημα.

Μέχρι τώρα, η λειτουργία αυτή είναι αποκλειστικό προνόμιο των Google Pixel, αλλα σύμφωνα με τον Mishaal Rahman, μια σειρά κώδικα στο νέο Safety App δείχνει την πρόθεση της Google να δώσει πρόσβαση στο Car Crash Detection και σε συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Ήδη ένα κομμάτι του Safety App έχει γίνει διαθέσιμο σε όλες τις Android συσκευές, αφού το σύστημα προειδοποίησης σεισμών, που ξεκίνησε και αυτό ως αποκλειστικό για τα Pixel,  είναι πλέον ανοιχτό για όλους.

Νομίζω πως η Google κάνει σωστή κίνηση εδώ, γιατί αυτές είναι τεχνολογίες που μπορούν να σώσουν ζωές, και είναι κρίμα να είναι αποκλειστικές σε συγκεκριμένα μοντέλα.

Aggelos Pap

Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo
Enable registration in settings - general