Πριν από λίγες ημέρες – χωρίς να μας εκπλήξει ιδιαίτερα – μάθαμε ότι οι Η.Π.Α. επέκτειναν για έναν ακόμα χρόνο τους περιορισμούς τους ενάντια στην .

Ένα σημαντικό αντίκτυπο σε αυτή την απόφαση είναι και η δυσκολία προμήθειας chip από το μεγαλύτερο κατασκευαστή στον κόσμο, την TSMC.

Η Huawei πάντως φαίνεται να βρίσκει τη λύση για να ξεπεράσει και αυτό το σκόπελο και στρέφεται σε εναλλακτικές, όπως για παράδειγμα η .

Φυσικά η Huawei έχει και τα δικά της chip που μπορεί και παρασκευάζει και μάλιστα η εταιρεία συγκαταλέγεται στις τρεις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες smartphone που είναι σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο.

Ωστόσο οι απαγορεύσεις των Η.Π.Α. έχουν αντίκτυπο και σ’ αυτόν τον τομέα, καθώς με τους περιορισμούς η TSMC που κατασκευάζει τους ημιαγωγούς για λογαριασμό της Hisilicon, δεν θα μπορεί να προμηθευτεί υλικά για την κατασκευή τους, αν αυτοί προορίζονται για χρήση από την Huawei!

Επομένως η στροφή προς την MediaTek είναι ένα λογικό επακόλουθο, μιας και η συνεργασία των δυο πλευρών υπάρχει εδώ και χρόνια.

Φέτος, όμως, οι παραγγελίες της Huawei προς την MediaTek έχουν αυξηθεί κατά 300%! Λέγεται ότι η Huawei θα χρησιμοποιήσει τα chipsets της MediaTek και σε high-end συσκευές της.

Τα προηγούμενα χρόνια θα έβρισκε κανείς μόνο low-budget και Mid-Ranger κινητά της Huawei με επεξεργαστή από την MediaTek.

Τώρα το ζητούμενο για την MediaTek και την Huawei, είναι να καταφέρει να ανταπεξέλθει στο μεγάλο όγκο παραγγελιών η πρώτη.

Αν γίνει αυτό, τότε θα αποτελέσει μια τεράστια ώθηση για τον κατασκευαστή, ο οποίος τα τελευταία χρόνια – παρά την έντονη πίεση από την Qualcomm – βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Huawei παρουσίασε το Enjoy  Z 5G, το πρώτο της 5G κινητό με επεξεργαστή της MediaTek, τον Dimensity 800. Η τιμή πώλησής του ξεκινά από τα 238 ντόλαρς.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments