Τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης των Oneplus και Oppo συγχωνέυονται, με το Software να μένει εκτός συνεργασίας.

0
geekbuying aniverssary sale banner

Δεν χρειάζεται να σας εξηγήσω την “αδελφική” σχέση της Oppo και της Oneplus, αφού ψάχνοντας λίγο τις κυκλοφορίες των δύο εταιριών, θα ξεχωρίσετε εύκολα συσκευές που μοιάζουν υπερβολικά, για να το θεωρήσουμε τυχαίο.

Ουτως η άλλος, και οι δύο εταιρίες λειτουργούν υπο τη σκεπή της BBK , και το γεγονός οτι για την ώρα στοχεύουν σε διαφορετικές αγορές, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο της συνεργασίας τους.

Αυτό το επίπεδο, θα πάει ένα βήμα παραπέρα, αφού τα τμήματα R&D των δύο εταιριών συγχωνεύτηκαν, με το πάνω χέρι σε αυτή την ένωση να έχει η Oppo, η οποία ειναι και αυτή η οποία “χρεώνεται” τους νέους υπαλλήλους, οπότε κατα βάση, έχουμε απορρόφηση του R&D τμήματος της Oneplus απο αυτό της Oppo.

Σύμφωνα με πηγές μέσα απο την Κινέζικη εταιρία, η διαδικασία αυτή είχε ξεκινήσει απο τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλα πλέον ολοκληρώθηκε και σε μεγάλο βαθμό θυμίζει την σχέση μεταξύ Xiaomi και Redmi, οι οποίες παρότι είναι διαφορετικές εταιρίες, έχουν κοινό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης.

Αυτή ειναι η πρώτη κίνηση σε μια προσπάθεια να γίνει ΠΟΛΥ πιο στενή η συνεργασία των Oppo Realme και Oneplus, κάτι που δεν ξέρω κατα πόσο θα έχει τα αποτελέσματα που περιμένουν, αφου οι τρείς εταιρίες έχουν σημαντική διαφορά στη φιλοσοφια τους αυτή τη στιγμή.

Όπως και να έχει, εκτός αυτής της συνεργασίας θα μείνει το κομμάτι του Software, οπότε Oxygen OS, και Color OS θα μείνουν ξεχωριστά για την ώρα, αν και εδώ που τα λέμε, οι τελευταίες εκδόσεις των δύο Skins, έχουν έρθει πιο κοντά απο ποτέ. Μη σας φανεί παράξενο, αν θα έχουμε και εδώ συμπνοια ανάμεσα στις δύο εταιρίες, αρκετά σύντομα.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo