Ξεκλειδώστε το κινητό σας…….. ΑΝΑΠΝΕΟΝΤΑΣ!!

0

Οι μέθοδοι για να ξεκλειδώνουμε το κινητό μας είναι, πλέον, αρκετοί και σύγχρονοι, με το Face Unlock να είναι η τελευταία προσθήκη στη σχετική λίστα δυνατοτήτων του κάθε smartphone.

Όμως ακόμα και αυτό έχει τα προβληματάκια του κι αυτό σημαίνει ότι οι ερευνητές συνεχίζουν να ψάχνουν τρόπους για να μας χαρίσουν έναν περισσότερο εύκολο και ασφαλή τρόπο ξεκλειδώματος.

Μετά τους κωδικούς, τα μοτίβα, τους αισθητήρες δαχτυλικού αποτυπώματος και την αναγνώριση προσώπου… τι;

Μήπως το σκανάρισμα της παλάμης μας να είναι το επόμενο βήμα; Αυτό πιστεύει η Amazon, που λάνσαρε το Amazon One Payment και τη σχετική μέθοδο:

Η παλάμη του κάθε ανθρώπου πιστεύεται ότι είναι μοναδική, όπως το δαχτυλικό μας αποτύπωμα και θα προσφέρει ακόμα περισσότερη “ελευθερία” στις κινήσεις μας.

Βέβαια, όπως και το δάχτυλο, έτσι και η παλάμη μπορεί να αφαιρεθεί από τον κάτοχό της (μπρρρρ) και δεν ξέρω αν αυτή η μέθοδος προσφέρει περισσότερη ασφάλεια ή φόβο για την ακεραιότητά μας.

Όμως ερευνητές στο Τόκυο έρχονται τώρα για να μας προσφέρουν, όπως λέγεται, μια πραγματικά επαναστατική τεχνολογία ξεκλειδώματος των κινητών μας: απλά αναπνέοντας!

Σας ακούγεται απλό; Δεν καταλαβαίνετε πως γίνετε αυτό; Απορείτε ακόμα με την γκολάρα χτες του Μάνταλου; Δεν είστε οι μόνοι.

Όπως φαίνεται λοιπόν, η ανάσα μας είναι περισσότερο περίπλοκη απ’ ότι θα πίστευε κανείς. Για παράδειγμα όταν έχετε φάει, η ανάσα αλλάζει. Ακόμα και τότε όμως, ο καθένας έχει το δικό του “αποτύπωμα ανάσας” θα μπορούσαμε να πούμε.

Μάλιστα η μελέτη των ερευνητών έδειξε ότι η ανάσα μας έχει τουλάχιστον 28 διαφορετικά συστατικά ενώ με ειδικά μηχανήματα μπορούν και αναλύουν τη χημική σύσταση της ανάσας μας.

Εκτός κι αν έχετε φάει σκορδαλιά 😛 Τότε κι επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Πέρα από την πλάκα, οι έρευνες έδειξαν ένα ποσοστό ακρίβειας στην αναγνώριση της μοναδικής ανάσας του καθενός μας, που φτάνει στο 97.8%.

Πάντως τονίζεται ότι τα αποτελέσματα αυτά και γενικότερα η έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση είναι ακόμα στα πολύ αρχικά στάδια και σε καμία περίπτωση δεν έχει ωριμάσει για χρήση στα κινητά μας (και όχι μόνο).

[Πηγή]

Nikos Ber
Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo